"Dubbelspel" (The Quickie) av James Patterson & Michael Ledwidge - 2010 (2007) - Bok---------    

Recension av boken: "Dubbelspel" (The Quickie) av James Patterson & Michael Ledwidge - 2010 (2007) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Dubbelspel är en intrikat spänningsroman, berättad med ett högt tempo. 
Lauren Stilwell är vacker, begåvad och mitt i karriären. Tillsammans med sin man Paul lever hon det perfekta New York-livet. Men lika lång tid som det har tagit att bygga upp denna tillvaro, lika snabbt ödeläggs den. 

Hon hade tyckt att det var en så bra idé, att överraska Paul på kontoret och bjuda ut honom på lunch. Men Paul är inte ensam. Lauren blir vittne till hur han stiger in på ett av Manhattans elegantaste hotell tillsammans med en annan kvinna – en ung skönhet med ljust, glänsande hår. Laurens värld raseras. Istället för att konfrontera Paul söker Lauren upp sin attraktive arbetskamrat Scott. Det blir ett enda möte, en enda natt. Och innan natten är över ändras livet för alltid för de tre inblandade. En är död, en är en mördare och den tredje har bevittnat alltihop. Den hemlighet Lauren bär på kan hon därefter inte avslöja för någon. Men hon är inte den enda som har något att dölja…"

 

(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

Läste "Postcard Killers" för ett halvår sen, som är skriven tillsammans av James Patterson och Liza Marklund. (Här är en länk till min recension av den).

Den här boken, "Dubbelspel" påminde mycket om den. Den var också oerhört lättläst. 117 kapitel på 345 sidor ger ett snitt på 3 sidor på kapitel, och många tomma halvsidor. Stort typsnitt och stora mellanrum mellan raderna var det också. Så boken tog inte många timmar att läsa ut precis.

Boken var VÄLDIGT amerikansk. Och den kändes VÄLDIGT typiskt skriven av en lite äldre man. Boken kändes också mycket "enkel" på något sätt.

Men den var ändå bra, och underhållande. Så vill ni läsa en hårdkokt amerikansk lättläst deckare, så kan jag helt klart rekommendera den. :-)

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0