"Lärarinnan i Villette" av Ingrid Hedström - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Lärarinnan i Villette" av Ingrid Hedström (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner / Kriminalromaner.)

---------


"En älskad lärarinna i den lilla staden Villette blir påkörd och dödad. Flera vittnen hävdar bestämt att det inte var en olycka. Undersökningsdomare Martine Poirot och hennes team börjar forska i fallet. Vad kan ligga bakom en oförvitlig kvinnas plötsliga död? En historia med förgreningar bakåt i tiden, till en väl dold hemlighet från början av 60-talet börjar skymta fram. En historia som uppenbarligen inbegriper hela det lilla samhället och har trådar uppåt i politikens översta toppar...

Lärarinnan i Villette är en skickligt skriven deckare med starka karaktärer, spännande miljöer och en mycket otäck intrig. Ingrid Hedström lägger ut ett pussel med ledtrådar och parallellhistorier som vävs samman på ett ovanligt snyggt sätt!

Ingrid Hedström är sedan många år journalist på Dagens Nyheter där hon skriver om Europa. Under åren 1992 till 1997 var hon bosatt i Belgien. Det var dramatiska år med en rad intressanta rättsfall. Här väcktes tanken på att förlägga en serie kriminalromaner till detta land. Med Lärarinnan i Villette inleder hon en ny serie med undersökningsdomaren Martine Poirot i huvudrollen.
"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

Den här boken hade jag läst så många bra recensioner om. Men tyvärr så kan jag nog inte riktigt hålla med dom om att boken var så himla bra.

Visst var boken helt okej, men inte mer än så, tyckte jag.

Fast ändå så pass bra så jag kommer nog att ge en bok till i serien om Villette en chans.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0