"Blaze" av Stephen King.---------    

Recension av boken: "Blaze" av Stephen King. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------

"Clayton Blaisdell var en smart pojke tills den dag hans alkoholiserade far slängde honom nedför trappan tre gånger i rad. Sedan dess ses han som efterbliven och trög, men han har också ett utmärkt, om än mycket selektivt, minne.

2 meter lång och 140 kilo tung är Blaze en stor kille, men hans brott är små tills han träffar George Rackley, en övervintrad brottsling som tror att han har alla svar. George inviger honom i hundra småbedrägerier och en stor idé: att kidnappa ett barn med rika föräldrar.

Paret Gerard badar i pengar, och deras senaste gren på familjeträdet kan vara värd miljoner. Det finns bara ett problem; när väl brottet ska genomföras, är hjärnan bakom brottet död.

Eller är han?

Blaze är en bok i samma anda som Den gröna milen och innehåller unikt extramaterial från Stephen Kings kommande roman Duma Key."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Jag älskar ju Stephen Kings böcker. Och har ju läst, och även äger, alla hans böcker som finns översatta till svenska, vilket är runt 55 böcker. 

Det här var ingen skräckroman, utan en "vanlig" roman. Och jag tyckte också, precis som det står i texten från AdLibris, att det var lite samma känsla som i "Den gröna milen". 

Den var, som nästan precis alla Stephen Kings böcker, mycket bra. Och jag kan verkligen rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0