"Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg---------    

Recension av boken: "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------

"En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande. Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.

Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset.

Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända.

Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellan breven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden ...

Sjöjungfrun är den sjätte boken i Camilla Läckbergs succéserie om Patrik Hedström och Erika Falck i Fjällbacka. Hittills har serien sålt i sammanlagt 2 miljoner exemplar och rättigheter är sålda till 18 länder. I vår kommer Camilla även ut med en kokbok tillsammans med kocken Christian Hellberg: Smaker från Fjällbacka."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här är ju Camilla Läckbergs sjätte bok. Jag har ju läst alla hennes fem tidigare böcker: "Isprinsessan", "Predikanten", "Stenhuggaren", "Olycksfågeln", och "Tyskungen". Jag har tyckt om allihopa, och det gjorde jag även om den här. 

"Sjöjungfrun" är väldigt lik dom tidigare fem böckerna. Men det ser jag i och för sig inte som någon nackdel. Jag tycker om författare som har en viss stil, och håller sig till den. 

Men den var väldigt spännande, och jag hade ingen aning om hur den skulle sluta. Inte på något sätt förutsägbar alltså. Jag kan verkligen rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0