Dagens Dagbok - Fredagen den 20 juni 2008 - Midsommarafton. (Med Sju Fotografier.)

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko hade gått upp klockan halvsex, och åkt iväg för att jobba extra. Egentligen så var det hans lediga dag, eftersom det var fredag, och även Midsommarafton, men han ställde upp på att jobba extra, men bara en halvdag.


Ingen av Jimmy och Jenny var ju hemma. Jimmy var i Norrtälje, på en kompis föräldrars landställe, och ska vara där över hela helgen. Jenny var hemma hos Jocke, och skulle fira Midsommarafton med hans familj och släkt.


Jag gjorde inget speciellt sen under förmiddagen. Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma, och satt även en hel del med datorn.


Sen vid tolvtiden så gick jag iväg till Centrum, och till bussarna. Vi skulle vara borta hos min syster Anette och hennes sambo Kenneth, klockan halvtvå. Så jag åkte kommunalt dit tillsammans med min Mamma och Pappa, så Borzko kunde ta bilen sen, eftersom han skulle komma lite senare.


Jag tog bussen till Örby, mötte upp där med min Mamma och Pappa som bor där, och sen så åkte vi en annan buss till Bredäng, tunnelbanan en station till Sätra, och sen så promenerade vi en bit hem till Anette och Kenneth.


Vi kom dit vid halvtvåtiden. Jag hade med mig min Vitlökssill, resten av maten så bjöd Anette och Kenneth på. När vi kom dit så var det strålande sol, och varmt och skönt i solen. Lite blåsig och kall vind var det, så i skuggan var det lite kallt. Men vi bestämde oss i alla fall för att sitta ute och äta.


Dom bjöd på en fördrink, och vi satt och pratade och njöt ute i solskenet. Sen efter ungefär en timme, vid halvtretiden så kom Borzko dit, och då satte vi oss till bords.


Jag hade som sagt med mig min goda Vitlökssill. Och Anette och Kenneth bjöd på matjessill med gräddfil och gräslök, inlagd sill, senapssill, skärgårdssill, gravad lax, avokado, skagenröra, ägghalvor med röd & svart kaviar + räkor, färskpotatis, bröd, ost, och säkerligen något mer som jag har glömt.


Dom andra drack öl och nubbe, och jag höll mig till Fun Light som vanligt. Vi sjöng förstås nubbevisor, och pratade, skrattade och hade det jättetrevligt.


Efter maten så drack vi kaffe, och så åt vi jordgubbar med vaniljglass. Och satt kvar och njöt av det underbara vädret. Men sen så kom molnen... Kommer inte riktigt ihåg vad klockan var, men jag tror att det var vid halvsextiden som regnet kom... Så då fick vi snabbt plocka ihop allting och flytta in.


Men det gjorde inte så mycket, för vi hade ju ändå haft en underbar eftermiddag ute, och det hade vi nog kanske inte räknat med. Jag hade nog inte trott att vi skulle kunna sitta ute alls, och nu satt vi ju faktiskt ute i ungefär fyra timmar.


Sen så satt vi inne och pratade. Tittade på fotografier från deras resor. Kollade lite i huset på deras planerade renoveringar.


Vid sjutiden sen så åt vi middag. Anette hade gjort en hemgjord potatissallad som var jättegod. Till det så åt dom andra rostbiff. Och även köttbullar, prinskorv, och chorizo. Till mig hade dom varit snälla och köpt morotsbiffar. Det fanns även två sorters goda ostar, och flera sorters kex. Dom andra drack vin, och jag höll mig även nu till min Fun Light.


Kaffe blev det sen efter middagen också. Och även lite jordgubbar och glass igen. Och whiskey eller likör till kaffet för dom som så önskade.


Prat, skratt, och hetsiga diskussioner, som alltid när vi i släkten träffas, blev det sen. Vid elvatiden sen så blev min Mamma trött och ville åka hem, så då bröt vi upp och sa hej då. Jag och Borzko skjutsade hem min Mamma och Pappa till Örby, och sen så åkte vi hem till Farsta. Kom hem vid halvtolvtiden. Borzko tittade då på teve en stund, och jag satte mig med datorn en stund.


Kommentarer
Postat av: Duvan

Det där lät ju hur mysigt som helst!! Och den gravade laxen....får dreglet att rinna längs mina mungiportorkar av sig2008-06-21 @ 10:21:07
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Ja, det var verkligen jättemysigt! Och trevligt! Och gott! Och jag åt mycket lax! :-D

2008-06-21 @ 10:24:46
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Duvan

Jaja, klart du gjordegråter dystert;)

2008-06-21 @ 10:58:50
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Duvan

ps. observera att jag har lagt in ett önskemål om vad du ska göra i din blogg i min blogg(vad konstigt det där blev!)

2008-06-21 @ 10:59:18
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Duvan

En sak till: ser din statistik konstig ut idag?

2008-06-21 @ 11:00:03
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Snart blir du frisk och kan äta mycket lax! ;-D

2008-06-21 @ 11:03:11
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Hahaha! Ja, jag såg det! Och jag har INTE glömt bort att jag har lovat att videoblogga! Det har inte blivit av än bara... ;-)

2008-06-21 @ 11:03:52
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Nej, inte mer än vanligt. Min statistik har ju halverats helt plötsligt på Blogg.se, så jag kollar numer på Googles statistik. För det är den som Spotlife kör med.

2008-06-21 @ 11:04:49
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Duvan

Inte blivit av?:( Suck Suck suck:(! Jag lovar att det blir en guld-ig dag i mitt liv när jag ser ditt första videoinlägg! Om du så bara säger hej:D!Hmm, jag kan inte kolla på googles statistik va? Eller kan jag? *otekniskFör såhär mycket besökare som jag har haft idag har jag aldrig haft. Flera hundra ju! Kan inte stämma!

2008-06-21 @ 11:10:40
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Hahaha! Guldig dag! Då måste jag ju bara videoblogga snart! Ska försöka att göra det så fort som möjligt! Men inte i dag.Jag tror att alla kan ha Googles statistik. Men man måste väl typ bli medlem först. Och så lägga till det nånstans i bloggen.På Googles statistik i dag har jag bara haft sjuttio stycken unika läsare än i dag.

2008-06-21 @ 11:23:32
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Duvan

Men då kan inte mina siffror stämma. Uppe i 270 unika besökare. Jag ska ta mig en titt hur man lägger till googles statistik.2008-06-21 @ 11:29:01
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: I min förra kommentar, så menade jag att jag har bara sjuttio unika läsare hittills i dag i BLOGG.SE:S statistik. På Google kan jag inte se statistiken förrän dagen efter.

Nuförtiden så brukar jag ha runt 300-350 på Blogg.se:s statisik, och runt 600-700 på Googles statistik.

2008-06-21 @ 11:33:50
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Duvan

Jaha! En fråga ifrån en lite oteknisk varelse: hur och VART lägger man in den där spårningsadressen? Jag fattar inte.

2008-06-21 @ 11:36:36
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Duvan

Jag tror jag fattade nu. Får se om det funkar.

2008-06-21 @ 11:38:59
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Alltså jag kommer inte ihåg var man ska lägga den. Och jag får inte gå in i mina mallar nu, eftersom Spotlife har gjort om min design.

2008-06-21 @ 11:42:41
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Du! Jag vet varför du har massor med läsare! Du ligger på Blogg.se:s Mest Aktiva-Lista! Du är väl typ den enda som har varit sjuk och hemma och bloggat! Så du har kommit in på den! Kolla får du se!

2008-06-21 @ 11:43:55
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Snurran

Oj vilken mysig dag och smarrig mat tyck det ju som :-) Jag gillar tavlan som din syrra har (bakom din mamma när ni sitter inomhus)Fast den hänger lite snett ;-)

2008-06-21 @ 11:45:35
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Duvan

Jahaa, där ser man! Galet hur mycket det steg i statistiken direkt:S.

2008-06-21 @ 11:51:56
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, det blev en jättemysig dag, trots avsaknad av Landet och Ungarna!Och massor med gott stoppade vi oss hela dagen och kvällen!Jag sa just det när jag tog kortet, att jag nu fick med min favorittavla på kortet! Tycker att den är så himla fin! Det är ju inte syrrans tavla, utan Kenneths. Jag har alltid tyckt så mycket om den. Att den hänger snett beror nog på att min Pappa var på den när han gick bakom Mamma och in på sin plats.

2008-06-21 @ 11:56:13
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Jo, det ser man direkt. Jag var ganska så ofta uppe på den listan förr. Men det var ganska så länge sen nu. Jag borde väl ha passat på att blogga mycket nu på morgonen när dom flesta är bakis och sover! ;-D

2008-06-21 @ 11:57:22
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Duvan

Blogga på blogga på!:DNågot som jag inte tycker om är att trots att jag nu har 290 unika besökare så ligger kommentarerna på runt tio. Lata människor! Säg nåt ffs!:D

2008-06-21 @ 12:01:36
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Hahaha! Inspirationen måste infinna sig först! Kan inte blogga på beställning! ;-DMen så är det alltid med kommentarerna. Jag har runt 600 läsare om dagen, och runt 10 stycken som kommenterar! ;-D

2008-06-21 @ 12:05:42
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Duvan

Jag UNDRAR verkligen vad kommentarbristen beror på? Jag menar: har inte folk tankar om det som skrivs? Jag får enmiljonfemhundrafemtioåttakommaåtta tankar av varje inlägg du skriver och kan oftast INTE hålla tyst! Tänker inte folk?Men du, jag kan ju fråga dig: du har sagt att du är dålig på att kommentera. VAD beror det på?

2008-06-21 @ 12:16:03
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Duvan

En sak till: Du kan videoblogga;)JA, jag SKA sluta tjata. JAG LOVAR!suck

2008-06-21 @ 12:16:30
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Ja, du... Jag vet faktiskt inte varför jag är så himla dålig på att kommentera! Jag får oftast också massa tankar av det folk skriver, men sen så liksom stannar dom kvar i huvudet! Men jag SKA faktiskt FÖRSÖKA att skärpa mig! Och att kommentera lite mer!Jag tycker det ju själv är så tråkigt när inte folk kommenterar, så då borde jag ju inte göra så själv...

2008-06-21 @ 12:21:23
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Jag lovar NÄSTAN att göra det NÄSTA vecka! ;-D

2008-06-21 @ 12:21:51
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Duvan

Vet du vad. Jag ska lova en sak: du FÅR öva på att kommentera hos mig;)Ibland känns det som att mina kommentarer blir jättekonstiga iom att dom VILL stanna i huvudet men jag VÄGRAR låta dom göra det. Så formuleringen och stavningen kan vara extremt konstig men jag kör hårt ändå! Hah.Och du...det där NÄSTAN löftet är NÄSTAN ett löfte. Jag släpper NÄSTAN inte dig ur sikte NÄSTA vecka:D!

2008-06-21 @ 12:25:09
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Hahaha! Okej! Jag ska öva hos dig!Och jag tycker INTE dina kommentarer är konstiga! Jag gillar dom väldigt mycket!Okej! Tjata på mig om videobloggning nästa vecka!:-D

2008-06-21 @ 12:29:20
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Duvan

Jag tycker dom ser konstiga ut ibland. När orden inte vill komma ut ordentligt du vet. Men bra att du gillar dom!Kanoners!Och bra att du lovar öva.MINDRE BRA: du har lovat att jag får tjata på dig. Herregud människa, du vet inte vad du har gett dig in på:D! Jag tycker synd om dig redan:D

2008-06-21 @ 12:40:46
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Duvan

ps: du är också på mest aktiva-listan;)

2008-06-21 @ 12:46:09
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Hahaha! Kommentarer får se ut hur som helst för mig! Bara dom inte är alltför elaka!Yes! Jag ska öva!Hihihi! Jag tål tjat!

2008-06-21 @ 12:49:41
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Duvan: Jaså!? Det har jag inte sett! Ska genast kolla in det! Vilken bloggtorka det måste vara om jag har kommit in där i dag! ;-D

2008-06-21 @ 12:50:19
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Evelina

Ser ut som att ni hade det riktigt trevligt och maten ser helmumsig ut!:)Ha en riktigt bra dag!:)

Postat av: Bim

---> Evelinga: Ja, det var en toppendag!Ha en bra dag du också i dag! :-)

2008-06-21 @ 14:28:40
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Jenny Kullin

ser supermysigt ut!!

Mormor lyckas alltid bli så söt på alla kort. gillar det första på henne !

2008-06-21 @ 15:52:54
URL: http://jennykullin.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Tufsan: Ja, det var mysigt! Även om jag saknade Landet lite, och dig och Jimmy mycket!Gillar också det första kortet på Mormor!PUSS

2008-06-21 @ 15:56:41
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0