"En död ängel" av Åsa Schwarz - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "En död ängel" av Åsa Schwarz (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Nova åker till berget Ararat för att resa en ark som symbol för kampen mot klimatförändringarna tillsammans med andra Greenpeaceaktivister. Hon övertalar sin nyfunna pojkvän Benjamin att följa med till ruinstaden Ani där kyrkor, stadsmurar, fort och grottor ligger tätt. I en av ruinerna hittar Nova en golvmålning som det är något bekant över. Där blir hon brutalt nedslagen. Hon vaknar upp på Karolinska Sjukhuset i Stockholm efter att ha varit medvetslös i en vecka. Ingen har sett Benjamin efter överfallet. Varför är han spårlöst försvunnen? Varför blev Nova nedslagen i ett tempel där änglar tidigare dyrkades? Vem vill att Nova inte ska få reda på sitt ursprung? Hon finner till slut att alla frågor leder åt ett håll: jakten på världens mest omtalade artefakt, Noas ark.

Åsa Schwarz, (född 1973) har skapat en helt egen genre: skräck möter deckare möter mysticism. Detta kombinerat med ett starkt engagemang i miljöfrågan och mot politiskt förtryck gör Åsa till en av våra mest moderna författare för en ny generation läsare som vill ha både spänning och etik."

 

(Kopierat från telegramforlag.se)

 

--------- 

Det här är Åsa Schwarz fjärde roman. Jag har läst alla hennes tre tidigare, och jag tyckte speciellt bra om hennes tredje bok "Nefilim", som är den första boken om Nova Barakel.

"En död ängel" är en fristående fortsättning på "Nefilim", och den handlar också om Nova Barakel.

(Här är en länk till min recension av "Nefilim".)  

Precis som det står i texten ovanför, så har Åsa Schwarz verkligen hittat en liten egen genre. Det är en del deckare, en del roman, en del skräck, en del mysticism, en del miljöpolitik, och en del rättvisepolitik.

Blandningen blir väldigt bra. Tycker att den här boken, "En död ängel", precis som "Nefilim" är mycket bra.

Boken engagerar verkligen, samtidigt som den är lättläst.

Kan verkligen rekommendera boken till alla. Men läs gärna "Nefilim" först.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Telegram Bokförlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.  


---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0