"Vätten" av Mikael Strömberg - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Vätten" av Mikael Strömberg (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Skräck)

---------


"Peter och hans familj lämnar Norrland tidigare än tänkt för att köra hem till Stockholm på natten. Men med mörkrets inbrott kommer tröttheten smygande, liksom känslan av att vara isolerade från omvärlden. Ett misslyckat försök att undvika en kollision slutar med att bilen blir stående vid vägkanten. Plötsligt blir det skrämmande uppenbart att familjen inte är ensamma. Peter står öga mot öga med något främmande. En underlig varelse med en mörk uppsyn, som därefter försvinner spårlöst i natten.

Väl hemkomna börjar otäcka olyckor att hända i familjens närhet. Peter bestämmer sig för att bege sig tillbaka till olycksplatsen, för att försöka finna varelsen. Detta blir startskottet till sökandet efter det okända med en historia som har sina rötter över hundra år tillbaka i tiden.

Vätten är en andlöst spännande skräckroman. Skickligt och välskrivet för Mikael Strömberg in skräcken hos en vanlig barnfamilj i ett vardagligt, samtida Sverige.

Mikael Strömberg (född 1976) är uppvuxen i Norrtälje och bor med fru och 2 barn i Aspudden i Stockholm. Vätten är hans debutroman.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

--------- 

Det här var en otroligt bra bok! När jag läste om den så tyckte jag att den verkade bra, men sen vet man ju aldrig. Speciellt inom genren skräck tycker jag att det är svårt att hitta bra böcker.

Men det här var en helt fantastisk bok! Den fångade mig från allra första sidan! Jag ville sen bara läsa, läsa, och läsa, eftersom den var så bra, och jag ville veta hur det skulle gå. Men samtidigt ville jag läsa sakta, sakta, för att få den att räcka länge.

"Vätten" är Mikael Strömbergs debutbok. Och jag hoppas att boken är den första i en lång, lång rad av böcker från författaren.

Boken var riktigt skrämmande och kuslig. Blev till och med lite mörkrädd när jag satt och läste den ensam på kvällen.

Men boken var också så mycket, mycket mer än bara en skräckroman. Skildringen av småbarnsfamiljen som allt kretsar runt, är väldigt bra skriven.

Så jag kan verkligen rekommendera den till alla. Inte bara till skräckboksfantaster. Utan till alla som vill läsa en spännande och välskriven bok.

Och kanske har vi fått en kronprins till kungen John Ajvide Lindqvist! ;-D

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Frank Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Kommentarer
Postat av: anonym

Långsamt* inte sakta, ser ut som en 14 åring skriver, har du någonsin sett i någon utav de böckerna du läser att författaren skriver "sakta", passa på att lära dig från det du läser fortsättningsvis =)

2011-07-16 @ 10:07:26
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Anonym: Härligt att jag är som en fjortonåring! Det är komplimanger det när man är en femtioåring! ;-DJag tycker inte det låter fel med sakta istället för långsamt. Men å andra sidan så gick jag aldrig i gymnasiet, och skolkade mycket i högstadiet, så jag har nog missat en hel del undervisning.Tyvärr så verkar det då alltså inte fastna något av det jag läser, trots att jag läser så mycket.Men det är min blogg, och jag skriver ju faktiskt precis hur jag vill! Och det är frivilligt att läsa den! ;-/2011-07-16 @ 11:45:05
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: susanna

Även jag tycker att det låter lika rätt med både sakta och långsamt, och jag har då gått både på gymnasium, universitet och doktorerat :) Man måste nog vara lite besatt om man börjar anmärka på sådant! Nog tycker jag att det du läser verkar fastna, eftersom detta enligt mig är en mycket välskriven blogg! Ha det bra båda två!

2011-07-16 @ 12:17:07
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Susanna: Tack så jättemycket för din snälla kommentar! Den blev jag glad över! Tänk vad folk tycker olika i alla fall! ;-D

2011-07-16 @ 12:38:39
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Akå

Äh, strunta i språkpoliser.Den där boken känner jag att jag måste läsa! Verkar perfekt för mig som älskar Ajvide och skräck :)

2011-07-16 @ 14:49:07
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Akå: Ja, jag tror faktiskt att jag struntar i dom! ;-DTycker absolut att du ska läsa den! Jag blev verkligen glatt överraskad av debutanten! :-D

2011-07-16 @ 14:55:57
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Maria,kiruna

jag som inte ens gillar skräck blev sugen på att läsa denna kanske vårat bibliotek har den får kolla nästa gång.

2011-07-18 @ 14:09:08
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Maria,kiruna: Ja, då har jag ju verkligen lyckats med min recension! ;-D

Ja, kolla nästa gång på Biblioteket! :-)

2011-07-18 @ 15:36:26
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0