Måndagen den 18 juli 2011.


I dag började dagen lite tidigare. Borzko gick upp klockan halvsex, och jag gick upp klockan sex. Det var för att vi hade besiktning av bilen redan klockan sju.

Efter iordninggörande och frukost så åkte Borzko iväg till bilbesiktningen. Den gick igenom bra utan ombesiktning. Men några anmärkningar fick vi på bilen. Bland annat så behöver vi byta bromsskivorna på bakhjulen. Så vi ska väl ta och boka en tid på en bilverkstad för det snart...

Vid åttatiden sen så så gick Borzko iväg till vicevärden i vårt nya hus, för vi hade ett par saker som vi behövde prata med honom om.

Jag höll på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma under tiden.

När Borzko kom hem igen så började vi med dagens sorterande, rensande, och packande. Klädkammaren och garderoben började vi med i dag. Packade bland annat jackor och skor, och en massa olika prylar från klädkammaren.

Sen vid strax efter tio så fick vi besök. Vi hade bestämt möte med dom som har köpt vår lägenhet, att dom skulle komma hit. Dom behövde planera lite inför sin renovering och flytt. Och vi behövde fråga om några saker som vi eventuellt kunde lämna kvar till dom.

Vi gick runt i lägenheten och gick igenom allt. Och vi var också i källaren, tvättstugan, och grovsoprummet och visade.

Dom flesta saker som vi kunde tänka oss att lämna, ville dom ha.

När dom hade gått hem, så åt Borzko och jag lite lätt lunch och tog en fika. Sen så fortsatte vi vårt jobb. Plockade bort gardiner, termometrar, krokar, speglar, och lite andra saker, bland annat.

Och så fortsatte vi att packa saker från klädkammaren.

Middag åt vi vid fyratiden. Och efter det så slutförde vi dagens projekt.

Vi tyckte sen att det fick räcka för i dag, och satte oss i soffan och läste i våra böcker istället. Jag läste sen också ut boken "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft.  

Borzko gick sen iväg en sväng till vicevärden igen, i ännu ett ärende. Och när han ändå var i närheten, så gick han upp och tittade lite i lägenheten.

Och i lägenheten hade det hänt en liten olycka... Ett stort fönster, och alla tre rutorna, hade gått sönder... När målaren hade hållit på och jobbat, så hade det blivit korsdrag när han hade fönstren öppna, och fönstret hade blåst igen så hårt, så alla tre rutorna på ett av dom stora fönstren, det som är vid matplatsen i köket, hade gått sönder... Men det får ju dom fixa lagning av, och betala... :-/

Nu sitter vi och tittar och lyssnar på "Lotta på Liseberg". Med Brolle som gäst, och med Cornelis Vreeswijk-tema så kan det ju bara bli ett bra program. ;-)

Efter det så ska vi nog titta på en dvd-film.

Och det är ju inte så snyggt i vårt vardagsrum längre precis...


Kommentarer
Postat av: Maria

Vad åt ni till lunch och middag? :-)

2011-07-18 @ 23:14:55
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Maria: Till lunch så åt vi bara yoghurt och müsli. Till middag åt vi fryst färdigmat, eftersom vi tömmer frysen nu.

2011-07-18 @ 23:23:01
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Adam

Tips inför nya lägenheten. Brandvarnaren ska INTE sitta kloss an mot taket. Cirka 15 cm under taket bildas det en "ficka" där luften står stilla och dit rök inte når. På så sätt reagerar inte brandvarnaren om det skulle bli rökutveckling. Helst ska brandvarnaren sitta i taket. Om inte så sätt den minst 15 cm ned från taket på väggen.

2011-07-19 @ 00:32:42
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Adam: Okej. Tack för tipset. Men jag har aldrig hört talas om det tidigare. Och konstigt att det inte står till exempel på den här sidan: http://www.sbff.se/Privatpersoner/Brandvarnare/

2011-07-19 @ 08:58:17
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Vad trist att fönster hade gått sönder. Hade de inte meddelat er om det? Eller var det något Borzko hade upptäckt själv?

2011-07-19 @ 09:03:08
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Junitjej: Ja, jättetrist... Det hade nästan precis hänt när Borzko kom dit. Så dom hade tänkt att meddela oss det. Men av en slump så kom Borzko precis dit strax efter.

2011-07-19 @ 09:07:56
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Adam

Det står att den inte ska placeras på vägg utan främst i tak. När den placeras på vägg så finns noggranna instruktioner i brandvarnarpaketet för hur den ska monteras. Generellt gäller 50cm ut från väggen vid takplacering och minst 15cm ned från taket vid väggplacering. Rök centreras i alla rum vid normal brand, därför ska brandvarnaren sitta i mitten av rummet, i taket.Mvh

Brandman

2011-07-19 @ 23:57:38
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Adam: Okej. Tack för informationen. Vi kommer nog att köpa två brandvarnare. Och sätta dom i taket. Ungefär en halvmeter ut från väggen. Och sätta en i sovrummet och en i hallen.

2011-07-20 @ 00:02:22
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0