"När offret talar" av Britt-Marie Rönnbäck - 2008 - Bok---------

Recension av boken: "När offret talar" av Britt-Marie Rönnbäck (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Socialchefen i Luleå mördas utanför stadshuset. Han hade nyss vunnit en seger och var nöjd, både med sig själv i synnerhet och tillvaron i allmänhet. Sällan kan ett dödande skott vara så befriande för så många. Skottet på stadshustrappan i Luleå leder till många sidospår där offer av olika slag uppmärksammas och får komma till tals.


Kriminalkommissarie Gunnar Mäki och kriminalinspektör Kerstin Persson leder mordutredningen där lösningen slinker dem ur händerna gång på gång.


Vi får en god inblick i det komplicerade arbetet som socialförvaltningen ansvarar för. Boken skildrar även människors förmåga eller brist på förmåga att hantera livskriser och kunna gå vidare.


Britt-Marie Rönnbäck har arbetat som chef i över 25 år, både för socialtjänsten i Luleå och som chef för landstingets omsorgsverksamhet och handikappverksamhet i Gävleborg och Sörmland. När offret talar är Britt-Maries första kriminalroman."


(Kopierat från sivart.se)

 

---------

En ganska så ordinär kriminalroman. Lättläst och välskriven, men kanske lite tråkig. Helt okej för en stunds förströelse, man kanske ändå inget jag skulle rekommendera, eftersom det finns så många bättre.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 3 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Sivart Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0