"Någon sorts frid" av Camilla Grebe & Åsa Träff - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Någon sorts frid" av Camilla Grebe & Åsa Träff (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"Siri är psykolog och psykoterapeut. Till hennes praktik på Södermalm kommer alla sorters människor. De hänger av sig kappan, tar några klunkar vatten och berättar om sina djupaste rädslor och mörkaste hemligheter. Men Siri bär också på en smärta. Hon är änka sedan hennes man omkom för ett år sedan, och i skärgårdsstugan som skulle blivit deras drömhem känner hon sig alltmer ensam och rädd.

Så hittas en av hennes patienter död i vattnet utanför hennes hem. Polisen finner ett självmordsbrev där flickan tackar Siri för att ha hjälpt henne inse hur meningslöst livet är. Siris värld rasar samman. Är hon verkligen så dålig på sitt jobb? Eller finns det en annan förklaring?

Siri börjar få en otäck, smygande känsla av att någon förföljer henne. Att någon därute i mörkret utanför stugan vill henne illa.

Någon sorts frid är till sista sidan en riktig bladvändare. Skickligt använder Grebe Träff den klassiska deckarens alla möjligheter att driva upp spänningen och listigt plantera ut ledtrådar - eller villospår! - i handlingen. Samtidigt gör de något nytt och eget av genren. I terapisamtalen med bokens karaktärer växer en förtröstansfull insikt fram hos läsaren att vi delar våra mörkaste hemligheter med varandra. Och en obehaglig fråga väcks: Betyder det att jag också kan bli en mördare?"


(Kopierat från adlibris.se)

---------


Det här är en debutroman som två systrar har skrivit tillsammans. Och det var inte bara en av dom bästa debutböcker som jag har läst på länge. Utan faktiskt en av dom bättre böcker som jag överhuvudtaget har läst på länge. Den kategoriseras som en psykologisk spänningsroman, och det stämmer verkligen. Den var mycket välskriven, fängslande, och spännande. Och jag kan verkligen rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Kommentarer
Postat av: Agneta

wow, den låter verkligen som en kanonbok, skall genast beställa ett ex. Underbart att ha en bok att se fram emot, ett stort tack!//Agneta

2009-10-04 @ 23:01:45
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Agneta: Ja, jag hoppas att du tycker som jag då, så du inte blir besviken! Skriv gärna och berätta vad du tyckte! :-)

2009-10-05 @ 14:56:28
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Johanna

Läste precis den här och jäklar så imponerar jag är. Fantastisk debut!

2010-07-17 @ 09:14:13
URL: http://freyla.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Johanna: Jag håller definitivt med dig! Jag ser mycket fram emot deras nästa! :-D

2010-07-17 @ 12:37:45
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0