"Den orolige mannen" av Henning Mankell - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Den orolige mannen" av Henning Mankell (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.

För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.

Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholm kan Kurt Wallander inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.

Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. Wallander anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt.

Wallander kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.

Samtidigt dyker ett ännu mörkare moln upp på hans himmel."

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Jag brukar gilla Henning Mankells böcker om Kurt Wallander. Men den här gillade jag inte speciellt mycket. Den var oerhört seg, och intresserade mig inte alls. Klart sämst av alla Wallander-böcker.  ///Bim.

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0