Oj, vad mycket piller jag tar just nu! ;-/  • Mini-Pe.
  • Penicillin (mot urinvägsinfektion).
  • Mulitivitamintablett, Mitt Val Kvinna.
  • Ipren.
  • Järntablett i kapselform (efter blodgivning).
  • Glukosamin (mot artros).
  • Tranbärstablett i kapselform (mot urinvägsinfektion).
  • C-vitaminbrustablett.Kommentarer
Postat av: Julia

Ush ser mindre roligt ut faktiskt. Hoppas du slipper endel snart. och att Urinvägsinfektionen försvinner. :)

2009-10-22 @ 21:20:33
Postat av: Sigrid

Tycker synd om dig som måste ta mycket piller ,men vilken rolig bild att du har radat upp dem i storleksordning ;)

2009-10-22 @ 21:31:22
URL: http://faceyourcrime.blogg.se/
Postat av: Snurran

Fast iallafall ett av pillren är fullkomligt onödigt. C-vitamin brus, eftersom Mitt val Kvinna innehåller 60mg c-vitamin och det är vad dagsbehovet är. Om du äter mer går det bara rakt igenom kroppen utan att tas upp.

2009-10-22 @ 22:17:37
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Therése

Med tanke på att du äter en så bra och varierad kost (efter det jag har sett när du publicerar ditt födointag), behöver du inte ta multivitamin- och C-vitaminbrustabletten. Jag har perfekta värden och dricker endast en brus Resorb emellanåt. (vätskeersättning, men det funkar även mot bakfylla, he he) Äter då dessutom inte kött, vilket brukar få folk att säga "du måste äta järntabletter, kosttillskott etc". Men näe rå, uppenbarligen inte. (äter broccoli, brysselkål istället)

2009-10-23 @ 07:23:56
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Julia: Ja, förhoppningsvis så blir jag väl lite friskare och piggare snart så jag slipper vissa av pillren.

2009-10-23 @ 15:12:37
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Sigrid: Kul att du gillade bilden! ;-)

2009-10-23 @ 15:13:07
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Njae, jag håller inte med dig om att C-vitaminbrustabletten är onödig. För för att kämpa mot urinvägsinfektion så ska man surgöra urinen så mycket man kan, och då är det bra med mycket c-vitamin.

2009-10-23 @ 15:14:23
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Therése: Ibland, när jag försöker gå ner i vikt, eller hålla min vikt, så kan jag slarva lite med det jag äter. Så jag vill gärna ta extra vitaminer och mineraler.

2009-10-23 @ 15:15:23
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: La Principessa

C-vitaminbrus (askorbinsyra) ger absolut ingenting om man inte noggrant kombinerar det med annat, om du verkligen vill ha i dig extra c-vitamin ska du i första hand äta mat som innehåller fullvärdigt c-vitamin, för det kan kroppen bäst ta hand om så att det verkligen gör nytta.C-vitamin är liksom b-vitamin ett komplex, d v s enbart askorbinsyra är inte ett fullvärdigt c-vitamin, det behövs bl a bioflavonoider för bästa effekt. Om du känner dig osäker på att din kost är tillräcklig, skulle jag råda dig att vända dig till hälsokostbutiken och där fråga efter naturligt c-vitaminkomplex, helst med prolongerande effekt, d v s vitaminet utsöndras under en längre tid i kroppen, vilket ger ett bättre upptag.C-vitamin är liksom b-vitamin vattenlösligt, vilket innebär att kroppen snabbt gör sig av med ett eventuellt överskott, man kissar ut det helt enkelt, därför är det ur flera aspekter ganska poänglöst att äta exempelvis c-vitaminbrus. Du som äter vegetarisk kost skulle behöva tillföra kroppen extra B12-vitamin, så jag skulle även vilja rekommendera dig att skaffa ett bra tillskott av detta.Tänk också på att c-vitamin till stor del förstörs vid matlagning, så produkter som innehåller c-vitamin fungerar bäst "rå"!För att gå ner i vikt kan du aldrig ersätta mat med vitaminer eller mineraler, man MÅSTE äta rätt mängd fett, kolhydrater och proteiner för att vitaminer och mineraler ska kunna göra nytta.Det är en balanserad kost som utgör bränslet till din kropps alla funktioner, så slarvar du med maten blir din kropp dränerad på näring, alltså den energi som kroppen behöver för att fungera normalt. Detta får kroppen att gå på sparlåga eftersom den saknar näring för att kunna jobba på full effekt, vilket i sig kan göra att vågen inte rör sig neråt. Kroppen väljer att spara på det den har som en ren säkerhetsåtgärd, ifall dräneringen av näring skulle fortsätta.Så, slarva inte med maten och skaffa gärna en bra bok om näringslära, extra viktigt då man valt en kost som utesluter vissa näringsämnen.Lycka till!

2009-10-24 @ 12:38:37
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> La Principessa: Tack för din långa och utförliga kommentar, och för råd och tips.

2009-10-24 @ 13:12:10
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Emma

Jobbigt med så många piller att ta och hålla reda på men du får väl tänka att det är för bra saker du tar dom :) Kul att dom ligger i storleksordning också ;)

2009-10-25 @ 17:48:17
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Emma: Nu är det två färre i alla fall! Penicillinet är slut, och Ipren har jag slutat med. :-)

2009-10-25 @ 17:53:08
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0