"Vid vägs ände" av Björn B. Jakobsson - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Vid vägs ände" av Björn B. Jakobsson (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Isad tillvaro.

Vistelsen i det ensliga huset skulle bli början på något nytt för dem båda. I stället blev det början på deras värsta mardröm.

Under höstlovet beger sig Ivona och hennes femtonåriga styvdotter Polly till ett ensligt beläget hus i närheten av en väldig skog för att tillbringa några dagar utan TV, internet och mobiler. Meningen är att den kompakta tystnaden ska tvinga dem att tala med varandra.

Sedan Pollys pappas död har Polly alltmer slutit sig i sitt skal och stängt av kommunikationen med Ivona. Hon har också visat tydliga tecken på att befinna sig i en svår livskris: hon svälter sig och skär sig med rakblad i armarna.

Som Ivona ser det är det nödvändigt att Polly öppnar sig för henne och berättar hur hon vill ha det i framtiden: om de ska fortsätta att leva tillsammans eller planera för en separation.

Men vistelsen i det ensliga huset blir inte vad någon av dem tänkt sig. Ett oväder stänger av all kommunikation med omvärlden, deras bil går sönder och någonstans inte så långt därifrån jagar ett polisuppbåd två förrymda fångar misstänkta för ett bestialiskt mord på en yogainstruktör. Tillvaron i den lilla skogsbyn förvandlas snabbt till en bokstavlig kamp på liv och död.
"


(Kopierat från damm.se)


--------- 

Den här boken är av ännu en debuterande kriminalromansförfattare. Och det var ännu en bra debutbok tycker jag.

Boken var mycket lättläst och snabbläst. Den var spännande och engagerande. Relationerna i boken kändes trovärdiga. Och den var blodig och bra.

Så jag kan helt klart rekommendera boken till alla som gillar svenska kriminalromaner.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Damm.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0