Tisdagen den 26 december 2006 (Annandagen) (Tsunami Day) (Dag tio)

Tisdagen den 26 december 2006 (Annandagen) (Tsunami Day) (Dag tio)


 

I dag larmade mobilen för ovanlighetens skull inte vid halvsjutiden som den brukar göra. Resten av familjen kände för en sovmorgon i morse, och då gjorde jag som de ville. Så mobilen larmade inte förrän klockan halvnio i morse, efter åtta timmars sömn. Då gick vi upp, gjorde oss i ordning, och sen så blev det frukostbuffén klockan nio i stället för klockan sju som vi har varit nu i åtta morgnar.


 

Jimmy och Jenny ville ha en pool-dag i dag, så vi gick inte iväg till stranden efter frukosten som vi brukar göra. Jenny och Borzko gick direkt och la sig vid poolen. Jag och Jimmy gick på en förmiddagspromenad.


 

Vi gick längs strandpromenaden bort till Loma Park. Där var det en ceremoni mellan halvtio och elva i dag eftersom det klockan halvelva i dag på förmiddagen var exakt två år sedan som Tsunami-katastrofen inträffade. Det var många tal av flera personer på thailändska. Sen så kom det cirka trettio stycken buddist-munkar som gjorde ceremonier för att hedra offren. Det var väldigt intressant och gripande att se ceremonin.


 

Sen så promenerade vi hem till hotellet och till Jenny och Borzko. Vi låg sen vid poolen till tretiden. Solade, badade, läste. Lunch blev det förstås också, och den intog vi vid poolen i dag. Vid tretiden så gick vi upp till rummen. Vi gjorde oss i ordning och pysslade med lite allt möjligt.Vid femtiden så gick vi sen ”ut på stan”. Promenerade bort mot det centrala Patong Beach, och mot Loma Park där vi var i förmiddags. Satte oss på en restaurang nära parken och åt middag. I dag åt jag wokade grönsaker med cashewnötter. Ris till förstås.


 

Efter middagen så gick vi in i parken för att titta på den andra ceremonin för dagen om Tsunamin. Det var en massa tal den här gången också. Men lite mer på engelska också den här gången. Sen var det en barnkör som sjöng och en orkester som spelade. Och det sista i  ceremonin var att alla fick gå ner på stranden och tända en väldig massa ljus för att hedra alla offer. De hade grävt mängder med gropar i sanden och sen satt ner ett stearinljus i. Det var otroligt vacker, stämningsfullt, och gripande när alla ljusen var tända.


 

Sen så sändes det även upp rispapperslyktor i massor. Såna som vi skickade upp två stycken i går. Fantastiskt vackert och gripande även det när hela himlen blev full med brinnande lyktor.


 

Så småningom så gick vi därifrån och in mot centrala Patong igen. Vi gick till Bangla Road där vi satte oss på en bar och tog lite att dricka. Jag drack en alkoholfri Frozen Margarita i dag. Sen så började Borzko och Jimmy att spela biljard. Jenny och jag gick då ut och promenerade tillbaka mot hotellet istället.


 

Vi såg då Niclas Wahlgren för tredje gången på ett par dagar. Han och hans cirka 18-åriga son verkar bo nära oss, för vi har sett dem på ungefär samma ställe nu tre kvällar i rad.


 

När vi kom hem till hotellet så ringde Borzko och Jimmy och sa att de hade spelat klart. Vi gick då och mötte dem. Gick in och handlade lite chips, godis, och dricka, och sen gick vi till hotellet igen. Satt en stund på rummet först och åt, drack, och pratade lite. La in alla fotografier i datorn också.


 

Sen så gick vi ner till hotellets lilla datorhörna en stund. Jag och Jenny satt med våra bärbara datorer, och Borzko och Jimmy satt och läste. Sen så gick Jimmy och Borzko upp på rummet för att sova redan vid elvatiden för de kände sig trötta. Jenny och jag satt kvar till halvtolvtiden och sen så gick vi upp på rummet.


 

Slappade på rummet sen i en timme. Skrev dagbok, läste lite, åt lite chips och godis. Och sen så blev det sovdags vid halvettiden.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0