Söndagen den 24 december 2006 (Julafton) (Dag åtta)

Söndagen den 24 december 2006 (Julafton) (Dag åtta)


 

Samma morgonrutiner i dag också. Mobilen larmade klockan halvsju, efter fem timmars sömn. Gjorde oss lite i ordning, och sen så blev det frukostbuffén klockan sju. Upp sen på rummen och packade ner lite badgrejer, och så blev det stranden vid åttatiden. Solstolar med tillbehör blev det i dag också. Och likaså en morgonpromenad tillsammans med Jimmy. Hela stranden från kant till kant på lite drygt en timme blev det.


 

Sen så var vi på stranden i cirka fem timmar. Lunch åt vi också förstås. Resten av familjen åt lunch från McDonalds i dag, men det ville inte jag ha. Jag åt bara massor med färsk frukt istället. Badade, solade, läste, spelade spel, gjorde vi bland annat.


 

Vid ettiden så gick vi upp till hotellet. Jenny och jag tog då massage i dag igen. I dag blev det thailändsk oljemassage i en timme. Det kostade cirka 170:- kronor vardera. Lika skönt som förra gången var det. Lite annorlunda med olja var det, och mycket ”snällare” massage. Billigt för oss var massagen, men ändå dyrt för att vara här. Vi tog på hotellet för att vi kände för att vara där, men tar man massage ute på stan så kostar det ungefär en tredjedel bara.


 

Efter massagen så stack vi iväg ”ut på stan”. Strosade runt och tittade i alla stånd och affärer. Tog en fika gjorde vi också. Alla handlade vi någonting i dag också. Jag handlade ett par korta shorts med militärmönster för cirka 130:- kronor. Och så två svarta linnen med lite mönster på för cirka 65:- kronor styck.


 

Vi handlade även några begagnade pocketböcker i en affär som hade böcker på nästan alla språk. Begagnade pocketböcker mest, som hemresande turister har lämnat.


 

Vid halvsextiden så kom vi hem till hotellet igen. Då gick vi upp på rummen och gjorde oss i ordning, och lite fina, inför julaftonskvällen. Sen klockan sju så gick vi ner till hotellets poolområde där julmiddagen skulle hållas.


 

Middagen var en buffé med massor med olika mat. Mest thailändsk mat, men också lite internationell mat. Vi åt av maten flera gånger förstås, och sen till sist av efterrättsbordet. Ett band spelade musik under middagen. Det var även lite lekar för dem som ville vara med. Fantastiskt fint pyntat var det runt hela poolområdet där vi satt. Mängder med slingor och olika ljus.


 

Men vid niotiden så tröttnade vi på att sitta där. Det skulle hålla på till klockan elva, men vi gick iväg som sagt var vid niotiden. Först så gick vi iväg till en affär en liten bit bort. Vi hade tittat på kameror tidigare under dagen. Men vi ville inte förhasta oss, utan tänka lite först. Nu kände vi att vi hade tänkt klart, så då gick vi för att handla.


 

Både Jenny och jag köpte oss varsin likadan kamera. Hon har inte haft någon egen tidigare, och jag var lite trött på min. Den är i och för sig ganska så bra, men den är lite klumpig. Nu köpte vi varsin Pentax Optio S7 med 7,0 megapixlar och 3 x optisk zoom. Vi fick kameran med tillbehör (laddare, batteri, datorsladd, tevesladd, bärrem, instruktionsbok, cd-skiva) plus en kameraväska plus minneskort på 1 GB för 2.500:- kronor vardera. Ganska så bra pris tyckte vi. Kameran är liten, tunn och smidig, och den verkar jättebra.


 

Sen så gick vi hem med kamerorna, och så bytte vi från ”fina” kläder till lite ”rockigare” kläder. Sen så tog vi en ”Tuk-Tuk” bort till ”Rock City” där vi var i går. Sen så satt vi där mellan tio och tolv ungefär. Lyssnade på två bra coverband när de spelade massa gamla och nya rocklåtar. I dag kostade det inträde, men då fick man i och för sig fri dricka hur mycket man ville och vad man ville, och så fick man varsitt svart Rock City-linne också.


 

Vid tolvtiden så gick vi därifrån och tog en Tuk-Tuk hem till hotellet. Höll sen på med lite allt möjligt. Jag la in alla fotografier i datorn och skrev dagbok i datorn bland annat. Sovdags blev det vid kvart över ett.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.)  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0