(Mobil-Blogg) Morgonfika.

200710172098.jpg
(Mobil-Blogg) Morgonfika.

Kommentarer
Postat av: Jenny Kullin

Fina muggar :D

2007-10-17 @ 12:28:28
URL: http://jennykullin.blogg.se
Postat av: Bim

---> Tufsan: Det är Mita som har målat våra namn på muggarna! Vi fick det i påskpresent av henne förra året! :-D

2007-10-17 @ 14:55:15
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Nina

Hej hej!
Undrar om du inte ska haka på trenden att videoblogga? Hade varit kul!
Ha det fint.

2007-10-17 @ 15:41:49
URL: http://udoprecht.blogg.se
Postat av: Christelle

Hej Bim!

Brukar läsa din blogg kontinuerligt och tycker den är intressant oc bra. Bläddrade nyss nedåt i bloggen och såg att du funderade över att köpa en data från Siba. Vill bara råda dig från att INTE göra det!

Jag köpte en Acer den 1 november 2006, alltså nästan exakt ett år sedan. Till det tecknade jag full försäkring och slutpriset hamnade på 12 tusen. Efter knappt en månad framkommer ett fel i mjukvaran på min data - alltså ett fabriksfel, vilket är något som försäkringen ska täcka. Men efter om och men, fick jag betala totalt 3 500 för det "felet". Till råga på detta var felet inte ens fixat, då jag fick tillbaka min data efter 3 månaders service.

En månad senare la datan av helt, plus att skärmen inte ens fungerade. Givetvis lämnade jag in den igen. Med nya förhoppningar kliver jag in i deras butik, men möts av en ohyggligt otrevlig personal som för det första inte ens hälsar. För det andra bort prioriterar dem kunder som har "mycket att komma med" i detta fallet jag. Jag och min pappa, som hjälpt mig under hela processen, fick prata med ett flertal ur personalen, likaså chefen och butiksansvarig. Alla 5 avvisade oss, trots att jag faktiskt var/är deras KUND. Hallå, jag som trodde detta var en butik? Det var andra bullar då jag köpte datorn, men så fort något gick emot dem vände de attityden. Tillslut tog de emot min data med sura blickar och sa "det tar två veckor". Toppen tänkte jag, trots att jag var skeptisk.

Våren gick, skolan slutade och sommaren började. Jag väntade och undrade. Under dessa 6 (nästan 7) månader, som det gått från dagen då jag lämnade in min data, tills idag, har jag varit i deras butik totalt 9 gånger och frågat, jag har ringt minst en gång i veckan, följt reparationen på internet som de hänvisar en till, där det dock står "ingen information". Dessutom ringde jag till Siba's ledande samt chefer, där de la på i örat på mig. Efter detta beteende var jag givetvis mycket arg. Så för 3 veckor sedan, sa de "du ska betala 6000 kronor för detta". Haha, jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.. Sex stycken tusenlappar, för mig, som student? Ruinerad!!! Det blev bråk och tjafs, men jag stod på mig och vägrade betala - det gick ju på försäkringen - de hade de ju sagt själva. Och hade jag vetat detta 6 månader tidigare, då jag lämnade in datan för ANDRA gången, så hade jag kanske hellre valt att skippa lämna in den och börja "spara" för att investera i en ny dator istället. Men icke, de sket dem ju fullständigt i.

Efter några veckors om och men, erbjöd de mig en ny data. Men jag var ändå inte nöjd. Jag har nog aldrig känt mig så lurad och blåst, och har nog aldrig blivit så otrevligt bemött och aldrig heller har någon/några fått mig att känna mig så låg. Datan de erbjöd mig var en, rent ut sagt, skitdata som hade ett värde av 6 000. Återigen, vad är det för stil då jag betalde hela det DUBBLA för den data de numera säger inte existerar? Jag började undra vad som förssiggick på det där stället. En kille erkände det och sa ordagrant - "ja, vi har skrotat din data".

?!?!!!!!!!!! UTAN ATT FRÅGA MIG!? Nu var det eld och lågor, allt jag ville var att skita i allt och lägga ned rubbet, skita i hur mycket pengar jag förlorat. Men min pappa fortsatte. Vi kollade upp en data av samma värde, återigen av märket Acer. Den kostade nästan detsamma som min första data gjorde, men de hävdade fortfarande att jag skulle betala allt över 6 000 kronor. Jag tycker det är PINSAMT tt de inte ens kan bjussa på det, då de har skrotat min data utan min tillåtelse, och dessutom kräver pengar av mig. Visserligen ska man spara allt innehåll på datan innan man lämnar in den på service, men alla licenser till fotoprogram och liknande jag hade installerat - sådant måste jag ju köpa nytt. Det totala värdet är minst 4-5 tusen, om inte mer..

Lurad, ledsen och förtryckt - fick jag den datan jag "bad" om i måndags, nästan på dagen ett ÅR efter jag köpte den från första början. Så av dessa 12 månader, hann jag utnyttja den knappt 2 hela månader. Resten har den legat i deras ägo. Ofattbart, nu när jag tänker tillbaka undrar jag hur jag klarade mig. Och undrar likaså varför jag inte tog tag i saken och grävde längre ned, pratade med högre uppsatta personer inom detta osv.

Kort sagt, KÖP INGET PÅ SIBA! Sätt inte ens din fot i butiken. Och om du/ni (alla läsare också) redan har, så vänta er att bli lurade.

/Christelle. 16 år.

2007-10-17 @ 16:17:01
Postat av: Per

Jag tycker inte att bögar ska få adoptera barn.

2007-10-17 @ 17:18:37
Postat av: Anonym

Hej, jag är en ung tjej vid 20 bast..men brukar läsa din blogg. Tycker den är relativ bra :) kollade igenom de gamla inläggen också och kollade på er thailandresa och märkte att ni bruka vara vid baren o dricka...hihi..undrar såfall om det är billigt? hur mkt kostar det typ ungerfär, ska till thailand så undrar lite...ska till vietnam först sen sedan över t thailand :)

2007-10-17 @ 19:02:45
Postat av: Bim

---> Nina: Njae, videoblogga!? Jag vet inte riktigt. Ska kolla upp det lite närmare vid tillfälle. Ha det bra du också!

2007-10-17 @ 19:08:02
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Christelle: Hej och tack för din otroligt långa och utförliga kommentar. Jag ska läsa och begrunda och tänka efter...

2007-10-17 @ 19:08:50
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Per: Och?!?...

2007-10-17 @ 19:09:13
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Anonym: Ja, det var jättebilligt att dricka (och äta) i Thailand. Billigast är ju deras egen inhemska dricka.

2007-10-17 @ 19:11:48
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Nina

Ja, men det är många som gör det. Kolla in Stina-Lee bloggen :)

2007-10-17 @ 19:12:38
URL: http://udoprecht.blogg.se
Postat av: Bim

---> Nina: Okej! Jag ska kolla in hennes blogg! :-D

2007-10-17 @ 19:16:50
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Nina

Verkar det lockande?
:)

2007-10-17 @ 19:31:22
URL: http://udoprecht.blogg.se
Postat av: Bim

---> Nina: Jag har inte hunnit kolla än. Jag gör det lite senare. Har en del annat att göra just nu. :-)

2007-10-17 @ 19:34:54
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0