"Terror" av Håkan Östlundh - 2006 - Bok---------    

Recension av boken: "Terror" av Håkan Östlundh  (2006) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"En solig försommarmorgon skjuts två turistande ungdomar till döds i Nisseviken på Gotland. Båda har invandrarbakgrund. När polisen kommer till platsen upptäcker de snart att det funnits ytterligare en person i huset kvar i ett av rummen ligger ett egyptiskt pass. Det ligger nära till hands att anta att det är ett rasistdåd, men varför ger sig den försvunne mannen då inte till känna?

Polisen Fredrik Broman kastar sig gärna in i utredningen för att tänka på något annat än sitt äktenskap, som är i allvarlig gungning. Hans fru Ninni har kastat ut honom sedan hon fått veta att Fredrik inlett ett förhållande med en kvinnlig kollega.

Mitt i utredningen av morden i Nisseviken inträffar plötsligt något som förändrar hela situationen. En sprängladdning exploderar ombord på en Gotlandsfärja, och ett antal personer dödas i det kaos som följer. Alla allmänna kommunikationsmedel lamslås och skräcken sprider sig i samhället. Är det så att den internationella terrorismen nått det fredliga sommarparadiset och det trygga Sverige?"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läste Håkan Östlundhs första bok: "Släke" i maj, och här är recensionen till den.

Och jag läste Håkan Östlundhs andra bok: "Dykaren" i juni, och här är den recensionen.

Nu, i juli, läste jag den tredje boken av samma författare: "Terror", och den var precis lika bra som dom två tidigare böckerna. Jag kan verkligen rekommendera dom, alla tre.   ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0