Dagens Dagbok – Tisdagen den 14 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).

Och även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta. Jag tycker att det är en alldeles lagom tid att gå upp när jag är ledig. Det är ju ändå sovmorgon för mig. När jag jobbar så går jag ju upp tre timmar tidigare, redan klockan halvfem.

 

Samma rutiner sen som alltid. Jag bäddar sängen, och sen så sitter jag fem minuter vid datorn och kollar nyheter och mail. Efter det så går jag ner i badrummet, och gör mina morgonbestyr. Sen så blir det frukost, fika, och mera nyhetsläsning i datorn. Lite facebook, e-mail, och bloggkommentarer blir det oftast också.

 

Eftersom jag tar det lugnt när jag är ledig, så är klockan oftast framåt halvtio när jag är klar med allt ovanstående. Och så var det även i dag.

 

Det var nitton grader varmt, vindstilla, men helt igenmulet ute. Jag undrade om jag skulle våga ge mig iväg på en promenad utan jacka och paraply, med tanke på gårdagens promenad… Men jag gjorde det.

 

Jag gick längs tunnelbanan för att promenera in till stan. Men jag kom bara två stationer innan regnet kom… Så jag hoppade på tunnelbanan vid Gubbängen, och så åkte jag mot stan.


Regnet upphörde ganska så snabbt den här gången, så jag hoppade av i Gamla Stan och promenerade mot City.

 

Strosade sen runt lite i stan. Bland annat vid Plattan och Sergels Torg.

 

 

Och i Kungsträdgården.

 

 

Men efter en stund så började det att regna igen, och då gav jag upp och tog tunnelbanan hem till Farsta.

 

 

Så här mycket regnade det på vägen hem…

 

 

När jag kom fram till Farsta så vräkte regnet ner. Gick in på Åhléns och köpte mig ett paraply, så jag slapp att bli så blöt på vägen hem från centrum. Jag behövde ändå ett nytt paraply.

 

Jag åt lite lätt lunch när jag kom hem, och en fika blev det förstås också. Sen så höll jag på och fixade, pulade, donade, grejade, ordnade, småstädade, med en massa olika hushållsbestyr och saker här hemma.

 


Kommentarer
Postat av: Snurran

Nu mera är ju paraplyer så billiga att man kan köpa nya så ofta man har lust eller behov - annat var det "förr" när man fick ge 100 spänn för det billigaste..

2009-07-14 @ 17:05:02
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Fast den här gången så köpte jag faktiskt ett dyrt. Det är superlätt och superlitet. Tänkte att jag kanske lätt kan ha det med...

2009-07-14 @ 17:15:47
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Angela

Vi har haft strålande sol hela dagen i Gråbo trots att jag haft tre maskiner tvätt ute på vindan ;-) Tänk vad det kan skilja trots att det inte är på olika kontinenter vi bor...?

2009-07-14 @ 18:39:05
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Angela: Ja, här skiljer det även mellan mig, i Farsta, och Jenny och Snurran, i Tumba och Tullinge. :-)

2009-07-14 @ 18:55:17
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Josefin

Kanske en dum fråga men ligger Plattan och Sergels Torg intill varann? Jag har ju varit på plattan när jag varit i Stockholm men jag har ingen koll :-)

2009-07-14 @ 21:47:19
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Josefin: Inga frågor är dumma frågor! ;-D Läs här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Plattan_(Sergels_torg)

2009-07-14 @ 21:57:23
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

Här kommer en ny länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/Plattan_(Sergels_torg)

2009-07-14 @ 21:58:26
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

Konstigt... mina länkar vill inte fungera... Men om du går in på Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Portal:Huvudsida Och så söker du på: Plattan. SÅ kommer du till sidan. Funkar det??

2009-07-14 @ 22:00:09
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Josefin

Tack, ja det funkade :-)Tack att du länkade, jag kunde ha letat själv men så långt tänkte jag inte ens. Så nu förstår jag :-)

2009-07-16 @ 15:14:44
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Josefin: Varsågod! Det var så lite så! :-D

2009-07-16 @ 15:17:58
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0