"Dagbok från kvinnofängelset" av Lillemor Östlin - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Dagbok från kvinnofängelset" av Lillemor Östlin (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Lillemor Östlin har spenderat mer än tjugofem år i svenska fängelser. Hon har tidigare öppenhjärtigt berättat om sig själv och sitt liv i den uppmärksammade boken Hinsehäxan, där hon också kommenterar sin egen inblandning i Geijer-affären och relationen till den före detta justitieministern Lennart Geijer.

Sensommaren 2007 arresterades Lillemor utanför sitt hus i Skärholmen söder om Stockholm. Polisen hittar amfetamin. Hon döms till tid på Ljustadalens fängelse i Sundsvallstrakten. Det är första gången någonsin som Lillemor sitter på en öppen anstalt, men efter några månader flyttas hon till Hinseberg. Hon är tillbaka på Sveriges tuffaste kvinnofängelse, men det gör henne inget - det är där hon känner sig hemma.

Dagbok från kvinnofängelset är Lillemors personliga anteckningar från sin senaste fängelsevistelse. Där berättar hon om livet på ett kvinnofängelse idag. Hon skildrar gripande människoöden, vardagens rutiner och jämför med hur det en gång var. Vad får man egentligen göra som fånge på Sveriges tuffaste anstalt? Och hur behandlas fångarna - är vår kriminalvård lika human som vi tror? Det är stor skillnad på Hinseberg idag jämfört med för tio-femton år sedan. Om någon kan svara på hur den svenska Kriminalvården och livet i fängelset har förändrats så är det Lillemor Östlin. Hon kan sitt ämne."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag läste Lillemor Östlins första bok för några år sedan: "Hinsehäxan". Jag tyckte att den var intressant och bra, så därför så ville jag också läsa hennes nya bok: "Dagbok från kvinnofängelset". Och den var också bra, intressant, och läsvärd. //Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Kommentarer
Postat av: Sigrid

Hej ,

Jag hade tänkt börja skriva rescensioner av böcker/filmer jag med. Så jag undrar om jag får härma din "mall"? Alltså med en bild, text om boken, vad jag själv tyckte och poäng på boken./Sigrid

2009-07-17 @ 21:11:44
URL: http://phan.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Sigrid: Hej! Du får jättegärna härma min "mall"! Jag blir bara glad om du gör det, och att du alltså tycker att det jag gör är bra! Om du vill, och bara om du vill - det är inget krav, så kan du ju länka till mig i ditt första inlägg! ;-D

2009-07-17 @ 21:22:49
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0