"Höstoffer" av Mons Kallentoft - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Höstoffer" av Mons Kallentoft (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Regnet vräker ner över slottet Skogså utanför Linköping, dropparna faller tungt över markerna och kroppen som flyter i vallgraven. Advokat Jerry Petersson, nybliven slottsägare och känd för sin hänsynslöshet, kommer inte att ta några fler uppdrag. Men hur har han hamnat i vallgraven?


Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.


Höstoffer är tredje delen i Mons Kallentofts uppmärksammade serie om kriminalinspektör Malin Fors, som inleddes med de kritikerhyllade böckerna Midvinterblod och Sommardöden."

 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har ju tidigare läst dom två första böckerna i serien, och också recenserat dom. Här är en länk till första boken "Midvinterblod" och här är en länk till andra boken "Sommardöden".

Och den här boken "Höstoffer", som är den tredje boken i serien om kriminalinspektör Malin Fors, var precis lika bra som dom första två. Jag kan verkligen rekommendera alla tre böckerna.  /
//Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0