"Rädda Felix" av Helen Richardson - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Rädda Felix" av Helen Richardson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Fyraårige Felix riskerar att dö i en obotlig sjukdom om inte familjen skaffar ett nytt syskon, ett barn som kan donera benmärg. Felix bror Mathias är redan bortom räddning, han är döende. För att Felix ska räddas krävs det att han får hjälp snabbt. Efter en lång strid med debatt och ifrågasättande blir föräldrarna slutligen de första i Sverige som får tillåtelse från Socialstyrelsen att genomföra gallring av embryon i jakt efter ett identiskt barn.


I Rädda Felix slungas vi in i Helena Richardsons vardag, en tillvaro som kan tyckas svår att uthärda, men som familjen lyckas hantera med humor, hopp och stort tålamod. Hon berättar uppriktigt och självutlämnande om sin och makens kamp och om drivkraften bakom - kärleken till barnen. Följ deras kamp, en kamp som lämnar ingen oberörd."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


 En mycket intressant och gripande bok. Rekommenderas varmt. Och läs gärna den här artikeln i Dagens Nyheter som handlar om familjen, och dottern som nu har fötts.  //Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Kommentarer
Postat av: Snurran

Vilket helvete en del människor går igenom.. :-/

2009-07-26 @ 15:47:58
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Ja, livet är ju inte direkt rättvist precis... :-/

2009-07-26 @ 15:51:37
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0