"Fruset ögonblick" av Camilla Ceder - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Fruset ögonblick" av Camilla Ceder  (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Slut hans ögon, för djävulen. Den spontana tanken förbryllade: orden som kommit till henne. Den marinblå Helly Hansen-tröjan var en likadan som den hennes far ofta burit under jackan vintertid. Det blonda håret var nerdränkt i blod, stelnat och mörknat. Slut hans ögon, upprepade hon viskande och kunde inte längre hindra tårarna.


När Seja väcks av telefonen tidigt en decembermorgon är det Åke, hennes ålderstigne granne. Chockad berättar han att han hittat en massakrerad kropp vid en gammal bilverkstad.


Seja börjar efter en skilsmässa långsamt känna sig stark och fri i sitt nya liv i det lilla huset på landet. Och så vänds allt upp och ner när hon och Åke rullar in på uppfarten till bilverkstaden, där polisen redan påbörjat sin undersökning. En rostig skylt vajar i vinden: Thomas Edells verkstad och skrot. Utan förvarning sköljer minnen från det förflutna genom Seja. Hon måste få se den döde.


Fruset ögonblick är en debut som med deckarens verktyg mejslar fram ett Sverige bortom allfarvägen. Där väver Camilla Ceder med fingertoppskänsla för det vardagligt mänskliga fram berättelsen om en handfull liv vilka av slump, nödvändighet och historia strålar samman i ett våldsamt dödsfall. Ett dödsfall som vid första anblicken ter sig obegripligt för polisgruppen med kriminalkommissarie Christian Tell i spetsen."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Camilla Ceders debutroman och jag tyckte att den var mycket bra. Hoppas verkligen att hon kommer att skriva och ge ut fler böcker, för jag blev glatt överraskad av den. Tycker att den var klart i klass med många av Sveriges ledande deckarförfattares böcker. Rekommenderar den varmt till alla som gillar svenska deckare, och jag ser som sagt var fram emot fler böcker av henne.  ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0