"Varför gråter inte Emma?" av Emma Jangestig & Magnus Wennerholm - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Varför gråter inte Emma?" av Emma Jangestig & Magnus Wennerholm (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"Äntligen hade allt ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma. Hon hade mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

Emma valde att träda fram och berätta om sina känslor. Hon möttes av djup beundran men också misstro. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Varför gråter inte Emma? är en djupt skakande skildring om att förlora allt men också om att hitta kärlekens läkande kraft."


(Kopierat från bokus.com)


---------

En mycket bra och gripande dokumentär. Välskriven bok om en fruktansvärd händelse. Vissa delar var lite jobbiga att läsa, men ändå så är det ingen deprimerande bok.

Kan helt klart rekommenderas för alla som vill läsa Emmas egna ord om morden på hennes barn.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 4 av 5.    

---------

Denna bok lånade jag som E-bok från Biblioteket och läste i min iPhone. 

---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0