"Det som vilar på botten" av Varg Gyllander - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Det som vilar på botten" av Varg Gyllander (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En ensam hamnkapten tittar ut över havet där vågtopparna piskas vita av den annalkande stormen. Kryssningsfartyget M/S Vegas lanternor dyker inte upp i den nattsvarta horisonten som de brukar. Någonting har hänt ute på havet, en händelse som kommer att sätta kriminaltekniker Ulf Holtz på svåra prov både professionellt och privat. När utredningen drar igång tycks frågorna bara bli fler och fler, vem är den döde mannen utan identitet och utan historia och vad döljer besättningen?


Medan polisarbetet fortskrider och händelseförloppen långsamt klarnar för Holtz gör sig saknaden efter hans älskade Nahid påmind. Nahid Ghadjar, den unga kollegan som lyckades öppna den hårt tilldragna dörren till Ulf Holtz hjärta, för att sedan försvinna ur hans liv, och som ingen nu vet var hon är. Kollegan Pia Levin kämpar med sina egna demoner och dras obönhörligen ner i sitt personliga mörker alltmedan hon utreder en familjetragedi som ingen tycks bry sig om. En hel familj har hittats död och utredarna misstänker att det rör sig om ett utvidgat självmord där mamman har mördat sin familj och därefter tagit sitt eget liv. Men det är något som inte stämmer och Pia Levin börjar på egen hand utreda fallet trots ett kompakt motstånd.

Det som vilar på botten är den tredje boken om kriminalteknikern Ulf Holtz och hans kollegor."


(Kopierat från bbb.se)


---------

Jag har läst Varg Gyllanders två tidigare böcker, "Somliga linor brister" och "Bara betydelsefulla dör". (Recensioner finns via länkarna). Och jag tyckte mycket om dom båda två.

Så jag såg verkligen fram emot den tredje fristående delen om kriminalteknikern Ulf Holtz och hans kollegor.

Och jag blev absolut inte besviken på den här boken. För den var minst lika bra som dom två tidigare.

Jag gillar verkligen Varg Gyllanders sätt att skriva. Boken var lättläst, spännande, och absolut inte förutsägbar. Och jag gillar "CSI-känslan".

Ser verkligen fram emot många böcker i serien om kriminalteknikerna. :-)

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0