"Sockerdöden" (Sukkerdöden) av Unni Lindell - 2011 (2010) - Bok---------    

Recension av boken: "Sockerdöden" (Sukkerdöden) av Unni Lindell - 2011 (2008) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"”Jag måste få prata med dig, Martin. Nu ska jag berätta det allra värsta.”

Sexton år har gått sedan Kari Helene hittade sin lillebror liggande livlös på golvet. Tragedin avskrevs då som plötslig spädbarnsdöd. Nu får en vardaglig händelse Kari Helene att plötsligt minnas något helt annat. Något hon förträngt.

Polischefen Martin Egge är en gammal vän till familjen och den enda Kari Helene vågar avslöja allt för. Men kvällen före deras avtalade möte blir Martin påkörd av en bil och kort därefter dör han på sjukhuset.

Oslopolisens våldsrotel får därmed ett ovanligt krävande och uppmärksammat mordfall på sitt bord. Men inspektör Marian Dahle drabbas även personligen. Om det kommer fram hur nära hon och Martin stod varandra riskerar hon att flyttas bort från utredningen. I sin sorg sätter hon den egna karriären på spel, och lojaliteten till kriminalkommissarie Cato Isaksen och hela polisteamet på hårda prov.

Sockerdöden är en komplex och intelligent sammanflätad kriminalroman där en enda händelse utlöser en spiral av våldsamheter som eskalerar i en dramatisk upplösning. I hemlandet Norge klättrade boken snabbt upp till förstaplatsen på bästsäljarlistan."

 

(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

Jag har aldrig läst någon bok skriven av Unni Lindell förut. "Sockerdöden" är en fristående bok som är den åttonde delen i en serie om kriminalkommissarie Cato Isaksen och hans polisteam.

Jag tror att jag hade tyckt att den här boken hade varit mycket bättre om jag hade läst dom föregående böckerna. Det var så mycket hänvisningar till tidigare händelser, så jag tror att Unni Lindells böcker vinner på att att läsas i rätt ordning.

Annars så var boken en helt okej, ganska så ordinär, kriminalroman. Rätt så förutsägbar, men lite spännande ändå. Lättläst var den, och storyn var bra.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok (i PDF-format) från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0