"Nirvanaprojektet" av Stefan Tegenfalk - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Nirvanaprojektet" av Stefan Tegenfalk (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Walter parkerade en bit från huvudgrinden i skydd av några träd. Piketpoliserna var snabbt ute ur bilarna och grupperade sig ljudlöst framför grinden. Väktaren låste upp två enorma hänglås. De svartklädda poliserna spred ut sig som en solfjäder i grupper om tre. Jonna drog sin Sig Sauer och osäkrade. Walter gjorde likadant. Tillsammans med en av piketpoliserna tog de vägen längs ett av stängslen. Med ficklampan ställd på dämpat läge började de lysa på husvagnsdörrarnas lås. Dimman gjorde sikten nästan obefintlig. Som vålnader hukande längs med de uppställda husvagnarna undersökte de lås efter lås. Det var tidsödande och trots kylan och den fuktiga luften svettades Jonna. Genomskinliga pärlor trängde ut i pannan och rann längs tinningarna. Hon kände hur adrenalinet rusade i ådrorna. Hennes andetag bildade kondens som blandades med dimman till en vitaktig mjölk. Hon iakttog konturerna av Walter som fanns snett till höger. Som en skenbild flöt han in och ut ur dimman. Märkligt nog rörde han sig smidigt trots sitt handikapp i ryggen. Han höll vapnet i båda händerna riktat ned i marken framför sig. Jonna viskade till honom, men han hörde inte. I stället försvann han in i tjockan. Hon flyttade blicken för att inte förlora piketpolisen ur sikte. I samma ögonblick såg hon hur dimman slukade även honom. Hon tog några hastiga steg efter kollegan hon inte ens visste namnet på när något plötsligt bröts under hennes sko.
"


(Kopierat från massolit.se)


---------

"Nirvanaprojektet" är den andra boken i en trilogi. Den första boken, "Vredens tid", läste jag för två månader sen, och tyckte att den var mycket bra. (Här är en länk till min recension av den). Den tredje boken, "Den felande länken", kommer ut i september.

Den här boken var precis lika bra som den första boken. Den var lättläst och välskriven. Karaktärerna var bra och engagerande. Och själva storyn kändes verklig och var mycket spännande.

Kan verkligen rekommendera båda böckerna.

Och jag ser verkligen fram emot att läsa den tredje och avslutande delen i serien.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Massolit Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0