"Kärlek i cancerns tid" av Anders Sundin - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Kärlek i cancerns tid" av Anders Sundin (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"Den 2 augusti 2006 står Anders Sundin plötsligt ensam med sin sexårige son. Anders har förlorat sin livskamrat och stora kärlek Karin, deras son har förlorat sin mamma. På sju månader förändrades allt.

Kärlek i cancerns tid är Anders Sundins kärleksförklaring till Karin - hon som hade en sådan aptit på livet, som inspirerade människorna omkring sig, som hade en sådan passion för böcker - som dör endast 38 år gammal.

Med kärleksfull värme berättar Anders om den lyckliga tid de fick tillsammans, hur de börjar förverkliga sina gemensamma drömmar om framtiden och hur allt rasar samman när Karin blir sjuk. Skildringen av Karins dödskamp och död, begravningen och tiden därefter är stark och gripande. Detta är inte i första hand en berättelse om cancer utan en ovanligt stark kärlekshistoria. Det är också ett vackert porträtt och ett oändligt sorgligt farväl av en kraftfull och spännande kvinna, älskad och saknad.
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

En mycket stark och gripande bok av Anders Sundin om hans frus död i cancer. Eller inte bara om det, utan boken är en biografi över Anders liv. Lättläst och välskriven. Bra och sorglig. Kan helt klart rekommenderas.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 4 av 5.    

---------

Denna bok lånade jag som E-bok från Biblioteket och läste i min iPhone. 

---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0