Måndagen den 26 juni 2006 (uppdaterad)

 

 

Mobilen larmade klockan sju i dag som vanligt på lediga dagar. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Satt vid datorn och fixade lite sen också. Borzko hade gått upp redan klockan halvfyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy kom hem vid åttatiden från sitt nattpass på McDonalds. Han la sig förstås för att sova direkt. Jenny var hemma men hon sov lite längre i dag.


 

Vid niotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Hade hoppats på solsken i dag, och då hade jag tänkt mig sol och bad. Men det var tyvärr mulet och grått. I och för sig rätt så varmt och skönt, cirka 17 grader. Gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme.


 

Stegräknaren var med:

6.415 steg

5.45 kilometer

194 förbrukade kalorier

0.52.34 effektiv gångtid


 

När jag kom hem höll jag på och pulade, fixade, grejade, plockade med allt möjligt och omöjligt hushållsarbete här hemma. Tvättade bland annat många maskiner med tvätt. Gjorde också månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna över Internet. Satt vid datorn en hel del också och letade efter och jämförde olika lcd-teve. Jenny vaknade och gick upp vid elvatiden. Hon satt vid sin dator större delen av dagen.


 

Vid tvåtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Efter att han hade ätit frukost och duschat så gav vi oss alla tre iväg ner till Centrum. Först var vi på Vårdcentralen där vi alla tre tog fästingsprutor. Det var fem år sedan sist, så det var dags för en påfyllning av vaccinet. Det är väldigt mycket fästingar med TBE-smitta där min Mamma och Pappa har landställe, så vi har vaccinerat oss sedan cirka femton år tillbaka. 280:- kronor styck kostade det.


 

Sen så gick vi iväg till OnOff för att titta på lcd-teve. Vi hade hittat en på Internet som vi ville ha, men när vi kom dit så visade det sig att den var för stor för att gå in i det utrymmet mellan bokhyllorna där den skulle stå. Vi gick hem igen för att se vad vi kunde göra åt saken. Och det blev en liten ommöblering av vardagsrummet. Efter att vi var klara så stack vi till Centrum igen.


 

Vi beställde teven, som tyvärr inte fanns inne för tillfället. Vi får den förmodligen inom en vecka. Det blev en Philips lcd-teve på 37 tum. Mycket kostade den… men det får det väl vara värt. Jag har ju fortfarande kvar lite av mina arvpengar. Sist vi köpte en ny teve till vardagsrummet var 1987. Den fungerar fortfarande men står numer i källaren. Den vi har nu köpte vi begagnad för nästan ingenting av en före detta granne för ett par år sedan.


 

Vi köpte också ett bord med hyllor att ha teven på. Och så hämtade vi ut en UPC digitaltevebox. Den fick vi inte att fungera, för vi hade för gammalt antennuttag i vardagsrummet. Vi har beställt en tekniker som ska komma och byta ut det.


 

Väl hemma igen så åt vi middag. I dag blev det kycklingklubbor och potatissallad. Sen så höll vi på med lite allt möjligt och så småningom så gjorde Jimmy och jag oss i ordning för att åka iväg till konserten. Vi åkte vid kvart i sju. Var framme vid Globen vid sjutiden och parkerade bilen i garaget.


 

Vi hade ståplatsbiljetter så vi gick ner på golvet. Först så träffade vi en gammal kompis till mig: Mia, med hennes dotter Jeanette. Stod och pratade en stund. Det var jättekul att träffa henne, för det var så länge sedan vi sågs. Sen så skiljdes vi åt, för de ville stå långt fram och Jimmy och jag ville stå lite längre bak. Sen när vi gick för att köpa varsin tröja så mötte vi flera som vi kände, som hade sittplatser. Först träffade jag en bloggkompis: Anna, med hennes kille och en kompis. (Kolla hennes blogg, hon skriver säkert också om konserten.) Precis bakom henne så satt också två klasskompisar till Jenny: Sofi och Charlotta.


 

Jimmy och jag köpte varsin t-shirt och varsitt mobil/nyckel-band. Vid halvåttatiden så satte första förbandet igång: Bullet For My Valentine. De var rätt så bra. Sen så kom det andra förbandet vid halvniotiden: Avenged Sevenfold. De var också rätt så bra. Har inte hört de banden så mycket förut, men de var helt okej, se- och hörvärda. Sen blev det lite väntan.


 

Och vid kvart i tio så satte GUNS N’ ROSES igång sin konsert. Det är ju bara Axl Rose som är kvar av originalmedlemmarna, men jag tycker ju att det är han som ÄR Guns N Roses. Både jag och Jimmy tyckte i alla fall att konserten var jättebra, tvärtemot vad tidningarna tyvärr skriver. De höll på i nästan två och en halv timme. De spelade alla gamla favoritlåtar: Paradise City, Sweet Child Of Mine, Welcome To The Jungle, m.m, m.m, m.m. Och så några nya låtar också. Mycket eld och fyrverkerier hade de i scenshowen. En mycket bra storbildsteve också.


 

Konserten var över vid kvart över tolv. Gick ganska så fort att komma ut, och även att komma ut ur garaget, så vi var hemma vid kvart i ett. Gick och la mig på en gång då, var jättetrött i ben, rygg och nacke. Man kanske börjar bli för gammal för att ha ståplats på konserter! ;-) Får väl börja att ha sittplats snart istället. :-)


 

Vi var i alla fall helnöjda med konserten. Inte den bästa konsert jag har varit på, men klart bland de bästa. Fyra av fem möjliga poäng. Tyvärr så blev fotografierna som jag tog med min mobil väldigt dåliga. För långt ifrån, och för dåligt ljus. Lägger in några kort i alla fall.



Här är några länkar om någon är intresserad:

En hemsida om Guns N' Roses.

Lite information om Guns N' Roses.

Fem artiklar i Aftonbladet.

1.

2.

3.

4.

5.

Fem artiklar i Expressen.

1.

2.

3.

4.

5.












 


UPPDATERAD 2006-06-27 15:45

Länk till Allt om Stockholm

Länk till DN

Länk till SvD


Kommentarer
Postat av: Angela

Nu har jag läst! Det låter som om det var en mycket givande konsert.

2006-06-27 @ 13:35:38
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Ja, det var det verkligen! :-)

2006-06-27 @ 13:42:55
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: AnnaK

Håller med dig om en 4:a av 5, om man nu får plocka bort lite solon och några av de nya låtarna. Jag tog oxå en del kort, ska se hur de blev. Lägger väl ut dem om de blev hyfsade. Snygg tröja du köpte. Min sambo skulle köpt en till mig men han hade tagit sig lite många öl så jag ville bara ha honom till Farsta S så fort som möjligt så det blev bara ett nyckelband till mig :-)

Har uppdaterat min sida nu oxå så välkommen in.

2006-06-27 @ 14:39:52
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: KulleN

Grym konsert tycker jag, helt klart en 4:a av 5

2006-06-27 @ 15:02:52
Postat av: Bim

---> AnnaK. Ja, precis. Solona tycker jag också att de kunde ha skippat. Ska kolla din blogg nu!

2006-06-27 @ 15:30:14
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> KulleN: Ja, visst var det! ;-)

2006-06-27 @ 15:30:29
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bittan

Hej Bim.
Då jag inte återhämtat mej ännu,plus att minsta barnbarnet fyller år,hänvisar jag ev. läsare till din blogg om konserten!Hoppas det är okey för din del?
Här var det 110% av 5 möjliga som var betyget,Liisa GRÄT sej igenom konserten av LYCKA!
Hennes älskade Axl var lika BRA som alltid!
Kommer tbka o tjötar då jag "sovit i kapp"hehe.
Snygg t-shirt.L köpte oxå en läcker,kommer i min blogg senare.
Hennes foto oxå lite suddiga,MEN filmsnuttarna KALASBRA!
Bör nog förvaras i bankfack..haha,de har så stort värde för henne menar jag.
Kram så länge o tack för att du påmminner i min GB.
Big Hug.
Hmm,skulle ju bara säga att jag länkat vidare..

2006-06-28 @ 19:04:06
URL: http://spaces.msn.com/majornasbittan/
Postat av: Bim

---> Bittan: Hej! Härligt att ni också tyckte att det var så bra! Jag ser fram emot din blogg om det! *Kram*

2006-06-28 @ 19:53:25
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Felix

Älska Avenged Sevenfold och Bullet for my valentine :)

2006-06-29 @ 02:16:25
Postat av: Bim

---> Felix: Jo, men de var rätt så bra! Hade nog hört dem för lite tidigare för att riktigt kunna uppskatta dem på en konsert. Sen så tyckte jag att de hade alldeles för hög musik och för låg sång under konserten. Man hörde nästan ingenting vad de sjöng. Det tyckte även Jimmy, som annars gillar dem båda mycket och har hört dem rätt mycket innan. Man gammal rock är alltid bäst! ;-) När du blir gammal, så kommer du säkert mest gilla det som du lyssnar på som tonåring! Så är det för de flesta av oss gamlingar nu! ;-)

2006-06-29 @ 09:11:33
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0