Fredagen den 23 juni 2006 – Midsommarafton


 
Mobilen ringde klockan sex i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp klockan halvsex och sen åkt iväg för att jobba en halv dag extra i dag. Jimmy gick upp vid sjutiden och genomgick sina morgonrutiner. Jenny och Robin sov. Jag packade ner lite grejer inför helgen och sen så gav sig Jimmy och jag iväg vid åttatiden.

Jenny och Robin skulle först sova lite. Sen åka hem till Robin. Och sen så skulle de ut till Ingarö och fira Midsommar med fyra andra kompisar. Finns säkert mer att läsa om Jennys midsommar i hennes egen blogg.

Vi åkte i varsin bil eftersom Jimmy sen skulle hem och jobba i kväll. Först så åkte vi till Willys i Länna och handlade mat till midsommarhelgen. Cirka ettusen kronor handlade vi för. Sen så åkte vi ut till landet. Kom dit strax före tio.

(Jimmy, Pappa och Mamma sitter och fikar.)





Mamma och Pappa var redan ute på landet. Vi packade upp maten vi hade med oss och sen så tog vi en fika. Vi åt äppelpaj med vaniljsås till kaffet. Satt i solen och njöt lite också. Höll på med lite allt möjligt. Sen vid strax före två så gick vi upp till platsen där Midsommarstången skulle resas. Stod och tittade när den restes, hörde på tal, sjöng nationalsången, och sen så såg vi på när många dansade runt stången.

(Jag, Mamma, Pappa och Marika (en granne och kompis på landet.))





Vid tretiden så kom Borzko ut till landet efter att han hade jobbat halva dagen, och sen varit hemma i Farsta och duschat, gjort sig i ordning, och packat lite grejer. Han åkte sin lastbil ut till landet. När han kom ut så gick vi tillbaka till huset.

Gjorde i ordning maten och sen så åt vi middag vid fyratiden. Vi hade fyra sorters sill: skärgårdssill, vitlökssill, senapssill, inlagd sill och så färskpotatis till förstås. Sen så hade vi massor med tillbehör: fyra sorters kex, fyra sorters ostar, romsås, två sorters oliver, fetaost, grönsaker, m.m, m.m, m.m. Mamma, Pappa och Borzko drack öl och nubbe. Jimmy och jag höll oss till alkoholfritt.

(Mamma, jag, Borzko och Pappa.)





Efter maten så fikade vi och åt färska svenska jordgubbar med vaniljvisp. Sen vid halvsextiden så åkte Jimmy hem till stan igen. Han skulle jobba ett nattpass mellan 20.00 och 05.00. Vi andra röjde upp efter maten och fikat.


(Jimmy på väg hem.)






Vid sextiden så satte vi oss ner för att spela kort. Vi spelade Canasta som vanligt. Jag och Mamma spelade ihop, mot Borzko och Pappa. Vi blev sittande där hela kvällen sen. Vi hade tänkt gå upp en sväng till festplatsen och dansbanan. Vi brukar gå dit och dansa lite grann. Men det var en kall och blåsig kväll, och vi valde att sitta hemma och spela kort i stället. Vi satt mellan sex och tolv och spelade fyra spel, och Mamma och jag vann med 4-0! Sen så gick vi och la oss vid halvettiden.

 

Kommentarer
Postat av: Angela

Ni hade också fint väder ser jag på dina fina bilder.

2006-06-25 @ 22:17:12
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Jodå, det var rätt så fint. Det var soligt och hyfsat varmt på dagen. Men vi satt inne och åt middagen för min Mamma tyckte att det blåste kallt. Sen kom det en kraftig skur på tidiga kvällen, och efter det var det kallt, så vi gick aldrig till dansbanan.

2006-06-25 @ 22:39:41
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0