Onsdagen den 28 juni 2006

 

 

I dag alarmade mobilen redan klockan halvsex. Jimmy hade missat att boka besiktning på sin bil i tid, och på lördag skulle det bli körförbud på den utan besiktning. Den enda tiden som fanns i hela Stockholmsområdet var i dag klockan 07.50 i Vinsta ute vid Vällingby. Han fick inte ledigt från jobbet, så jag åtog mig att åka och besiktiga den. Och Jenny erbjöd sig att följa med som sällskap. *Tack Jenny!*


 

Jag gick upp halvsex, Jimmy likaså, och Jenny vid sextiden. Alla gjorde sig i ordning och åt frukost förstås. Jimmy åkte iväg till jobbet med min bil vid kvart över sex. Han skulle jobba mellan sju och halvfem. Och Jenny och jag stack iväg med Jimmys bil vid kvart i sju. Jag har ju världens sämsta lokalsinne så jag ville ha god tid på mig.


 

(Jag och Jenny.)


 


 

Allt gick bra under vägen dit, så vi var där redan vid kvart över sju. Och sen så fick vi sitta och vänta ända tills kvart över åtta. Själva besiktningen gick ju rätt så fort. Tyvärr så gick den inte så bra… Jimmy fick hela fem stycken nerslag på bilen. Bland annat så måste han byta ut alla bromsrören som var rostiga. Och sen var det några andra grejer. Hoppas att det inte blir allt för dyrt för honom. Vi ska lämna in den till ”vår” bilreparatör i nästa vecka.


 

På vägen hem så stannade vi till vid Globen. Gick till biljett kassan och hämtade ut biljetterna som jag beställde i går. Jenny och jag ska gå och se George Michael i Globen i oktober. Efter det så åkte vi hem. Åt lite lätt lunch när vi kom hem.


 

(Biljetterna till George Michael.)


 


 

Sen så blev det veckostädning i dag istället för i morgon. Eftersom Jimmy jobbade så blev det bara Jenny och jag som hjälptes åt i dag. Och det blev det vanliga: dammsugning, torkning av golv, dammande, putsning av speglar och glasytor, skurande av toaletten och badrummet, byte och tvätt av handdukar, m.m.


 

När vi var klara så stack vi iväg till Willys i Länna för att handla. I dag blev det inte så mycket. Handlade ”bara” för 550:- kronor. Sen så åkte vi hem och packade upp allting. Tog en fika och lite att äta då också. Höll sen på och grejade och fixade med lite allt möjligt här hemma.


 

Vid kvart i två så gick Jenny och jag till Centrum. Jag hade tid på Nordea klockan två. Träffade ”min personliga bankman” för lite ekonomiska förehavanden. Placerade om lite pengar på mina sparkonton, för vi ska betala vår Thailandsresa i nästa vecka tänkte vi.


 

Vi var också på Konsum och handlade lite gott till kvällen, för det hade vi glömt när vi var på Willys. Väl hemma igen så höll vi på och skar grönsaker och fixade dipp till kvällen. Sen när vi var klara så höll jag på och fixade med allt möjligt här hemma igen.


 

Vid halvfem så ringde Jimmy och sa att han var på väg hem från jobbet. Han åkte direkt till Centrum och Jenny och jag gick och mötte upp med honom där. Sen så gick vi till OnOff för att hämta vår nya teve. Killen på OnOff var snäll och körde den med pallyftare till parkeringen. Och hjälpte oss att få in den i bilen. Det var knappt att den gick in, trots att vi fällde baksätet.


 

(Gamla teven och gamla tevebordet, och innan ommöbleringen.)


 


 

Väl hemma så duschade Jimmy medan Jenny och jag fixade till middagen. Sen så åt vi middag. När allt var undanröjt så satte vi igång med installationen av teven. Det blev så bra! Den är så stor och härlig. Jättefin bild, lagom stor, bra ljud – fast ännu bättre ljud förstås med vårt hemmabiosystem. Och i morgon så kommer det en tekniker från UPC och fixar vårt antennuttag så vi kan få ännu bättre bild och fler kanaler genom digitalboxen. Vi är så nöjda!


 

(Nya teven och nya tevebordet, och efter ommöbleringen.)


 


 

Borzko kom hem vid halvåttatiden. Efter att han hade ätit middag och duschat så satte vi oss så småningom alla fyra i vardagsrummet för att titta på DVD-film i vår nya fina teve. Vi åt en massa gott också: två sorters kex, fyra sorters grönsaker, sex sorters dipp, plus lite gott att dricka. Filmen vi såg var en film som vi i och för sig har sett förut, en science fiction/action-film: ”The Island”. En riktigt bra film tycker vi alla.


 

(Lite ätbart till filmen.)


 


 

Sen efter filmens slut så gick Borzko och la sig, för han skulle upp tidigt i morgon bitti och jobba som vanligt. Jag, Jimmy och Jenny satt vid våra datorer.


 

Vad mycket man hinner vissa dagar! Vissa dagar bara försvinner utan att man knappt har gjort någonting. Och så är vissa dagar som i dag, då man hinner med att göra nästan hur mycket som helst!


 

(Nya teven, 37 tum.)


 



Länk till teven på OnOff.


Kommentarer
Postat av: Jen

tack för en fartfylld men mycket trevlig dag :)

2006-06-28 @ 23:53:09
URL: http://jennykullin.blogg.se
Postat av: Bim

---> Jen: Tack det samma! Tack för sällskap, gemenskap och hjälp! *Kram*

2006-06-28 @ 23:59:12
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Oj, vad fint det blev! Nästan som på bio ;-)

2006-06-29 @ 14:48:59
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Tack! Ja, nästan så! ;-) Och jag som så sällan tittar på teve! ;-) Men jag får väl börja att se lite mer på teve nu! Och slita mig från datorn lite! Annars så är det ju kul för Borzko. För han gillar ju inte datorer som vi andra tre gör. Och han tittar på teve. Och filmer och musik är det ju suveränt att se på nya teven och med vårt bioljudsystem! Vi är jättenöjda! :-)

2006-06-29 @ 14:58:05
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0