Måndagen den 19 juni 2006Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp vid fyratiden som vanligt och åkt till jobbet. Jimmy är ju på LAN hos Kristian. Jenny och Robin sov. Vid halvniotiden så ringde jag några samtal till lite olika läkare och beställde och ändrade tider. När jag var klar vid niotiden så tog jag mig en liten promenad.

(Dagens Outfit.) (Det ser ut som om jag har samma kläder varje dag!) ;-)

Gick bara i en halvtimme ungefär. Fick ett trevligt samtal på mobilen medans jag promenerade som jag blev glad över! Vid halvtiotiden så gick jag till SynOptik i Centrum för jag hade tid där då. Lämnade in mina glasögon för att få mina nya glas ditsatta. Sen så gick jag hem igen.

Jenny och Robin var vakna när jag kom hem. De åt frukost, så jag tog en fika med dem och pratade lite. Sen så gjorde de sig i ordning och stack sen iväg in till stan vid halvelvatiden. Jag satte mig vid datorn en stund för att vänta på att mina glasögon skulle bli klara.

Strax före elva så gick jag till Centrum igen för att hämta upp mina glasögon. Nu har jag likadana glas fast något större och lite annorlunda slipning. Jag har varit nöjd med mina progressiva glasögon, fast de har varit lite felaktigt slipade för mig. Jag har fått hålla ner huvudet när jag ska titta på långt håll, till exempel när jag kör bil. Och det är en konstig huvudställning för mig, för jag går egentligen lite upp med hakan och näsan. Nu ska det väl förhoppningsvis blir bättre.

(Mina ”nya” glasögon.) (Är det någon som ser att glasen är större?)

Gick en liten promenad i cirka en halvtimme till sen efter optikerbesöket så att det blev lite drygt en timme sammanlagt med den lilla promenaden tidigare i morse.

Stegräknaren var med:
8.013 steg
6.81 kilometer
242 förbrukade kalorier
1.17.04 effektiv gångtid

Gick sen till Centrum igen. Först var jag på Bokia där jag köpte fyra stycken pocketböcker. (Tag fyra betala för tre.) Nu har jag så mycket böcker att läsa, så nu får jag inte köpa fler på ett tag!  

(De fyra pocketböckerna som jag köpte i dag.)

Sen var jag i Farsta Tobak och hämtade ut biljetter. Jimmy och jag ska gå och se ”Monsters Of Tribute” i Globens Annex, fredagen den 15 september klockan 20.30. Det är fem stycken coverband som har specialiserat sig på varsitt band. Tre av dem har vi redan sett: ”Kyss” (Kiss), ”Queer” (Queen), ”Ozzy the Coverband” (Ozzy Osbourne). Sen är det två band till som vi inte har sett tidigare: ”AB/CD” (AC/DC), ”Brainbow” (Rainbow).

(Monsters of Tribute-biljetterna)

Efter det så var jag på HemKöp och handlade lite ätbart. Och slutligen så var jag på torget och köpte frukt: vattenmelon, bigarråer och jordgubbar, att ha till kvällen.

(Finns det något godare!?)

Väl hemma igen så höll jag först på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så satte jag mig på uteplatsen med datorn en stund. Vid halvtvåtiden så kom Jimmy förbi en snabbis. Han hade lite problem med sin dator på sitt LAN, så han var hemma och hämtade lite grejer, och sen åkte han tillbaka igen. Solade lite på uteplatsen sen när han hade åkt iväg.

Vid halvtretiden så kände jag för en cykeltur. Det var verkligen länge sen! Har inte cyklat någonting alls förut i år. Jag cyklade över ”militärbron” över till Farstanäset. Cyklade runt lite där, och sen så cyklade jag samma väg tillbaka hem igen. Var borta i ungefär en timme. Jag ska cykla dit någon mer gång, för det var väldigt fint där, men jag ska skriva ut en karta från Internet först, så jag hittar lite bättre. Och så måste jag fixa mina bromsar. De gnisslar och låter något fruktansvärt! Och då menar jag verkligen det! Inte något litet smågnissel, utan jag skrämmer typ slag på folk när jag bromsar!

(Utsikt från Farstanäsbron.)

(Farstanäsbron sett från Farstanäset.)

När jag kom hem igen så satte jag mig på uteplatsen igen. Satt i skuggan under parasollet och hade datorn i knäet. Sen vid femtiden så åt jag middag i min ensamhet. Det blev pastasalladen med dressing från i går i dag också. Efter middagen så blev det soffan på nedre balkongen. Övergav datorn och påbörjade en ny bok: ”Stenhuggaren” av Camilla Läckberg. Låg sen och läste i kvällssolen i ett par timmar.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt middag när han kom hem, och vi satt och pratade en stund. Sen så duschade han, och efter det så blev det fotboll på teve resten av kvällen. Jimmy är kvar på sitt LAN. Jenny sover hos Robin i natt. Själv så hamnade jag i kökssoffan och varvade datorn med boken större delen av kvällen. Ingen teve som vanligt.


Kommentarer
Postat av: Angela

Och nu undrar ju jag då var resultatet från cykelturen tog vägen? Det är ingen idé att du försöker smyga dig för jag vet att du införskaffat en cykelmätare tidigare i våras ;-)

2006-06-19 @ 23:17:16
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Jaha... då måste jag alltså berätta vad jag gjorde för klantigt... Jenny lånade ju min cykel både i lördags och i går när hon skulle komma ner till mig på baden. Jag fick för mig i dag att jag skulle nollställa mätaren för att se hur långt jag cyklade. Men jag lyckades att nollställa allting på mätaren, hjulets diameter och allt som gör att siffrorna blir rätt... Och inte orkade jag hålla på att ställa in allting. Så det blev en cykeltur utan dator. Men jag ska försöka att få den att fungera tills nästa cykeltur! Men det blir ingen mer cykeltur förrän jag har fått mina skrikande bromsar fixade! ;-)

2006-06-19 @ 23:25:14
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Oj oj oj...så det kan gå! Min bromsar skriker rejält också och det beror för det mesta på att det blir en tunn beläggning på fälgen. Ta en trasa och dränk i lite T-röd eller annat lösande och torka av fälgen så ska du se att de tystnar. *Kram*

2006-06-19 @ 23:29:41
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Tack för tipset! Det ska jag testa! *Kram*

2006-06-20 @ 07:07:06
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Fick du ordning på de tjutande bromsarna?

2006-06-20 @ 17:46:07
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Nej, jag har inte prövat ännu. Jag har varit borta större delen av dagen. Och vi har ingen t-röd hemma. Borzko har köpt det under dagen när han ändå var på en bensinmack. När han kommer hem så ska jag göra som du sa. Men han är nog inte hemma förrän vid åttatiden. Jag rapporterar om hur det går!

2006-06-20 @ 18:20:00
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Angela: Det blev ingen större ordning på cykeln i kväll. Borzko kom hem så sent, och sen var det ju fotboll. Han hade fått tips i dag om också att man ska vinkla bromsklossarna lite. Han började med det, och gjorde också ren fälgarna med t-röd. Gnisslet från framhjulet försvann, men inte från bakhjulet. Men han ska hålla på och fixa lite mer i morgon kväll när han har mer tid.

2006-06-20 @ 21:44:58
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Va' bra! Då kan du inte skylla på det sedan ;-)

2006-06-20 @ 22:27:21
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Jag känner verkligen för att cykla nu! Har inte gjort det på länge, men nu har jag promenerat så himla mycket, så jag känner för att varva med lite cykling!

2006-06-20 @ 22:32:55
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Håller med du. Det ÄR kul att cykla och man kommer en bit samt att det är lätt att ta sig fram överallt. Du förstod väl att jag bara skojade med mitt förra inlägg? Jag var livrädd för att du skulle fråga tillbaka när jag själv cyklade sist ;-)

2006-06-20 @ 22:43:23
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Jadå! Jag förstod nog att du skojade! Och du som har så mycket omkring dig skulle jag aldrig våga fråga när du cyklade sist! Eller simmade! Eller gymmade! Eller promenerade! ;-) ;-);-)

2006-06-20 @ 22:48:26
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Uj, uj uj...jag har inte gjort någotdera på evighet. Men snart ;-)

2006-06-20 @ 22:55:15
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Okej! Jag ska nog bevaka din blogg och se om du talar sanning! ;-)

2006-06-20 @ 22:56:21
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0