Onsdagen den 26 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp halvfem och åkt iväg för att jobba. Jenny är ju på Gotland. Jimmy skulle sova lite längre i dag.


 

Vid halvniotiden så tog jag cykeln och gav mig iväg. Först så cyklade jag en liten sväng runt Farsta i cirka en halvtimme, och sen så cyklade jag till Farstastrandsbadet. Låg där och solade i en timme och sen så cyklade jag hem igen.


 

Cykeldatorn visade:

Tid: 27 minuter och 33 sekunder

Distans dagens tur: 6 kilometer och 973 meter

Distans sammanlagt: 9 mil, 1 kilometer och 238 meter

Medelhastighet: 15.2 kilometer i timmen


 

När jag kom hem igen, vid strax efter tio, så hade Jimmy vaknat och gått upp. Han åt frukost och duschade. Sen så blev det veckostädning för oss bägge. Det är ju ungefär samma saker som vi gör varenda vecka. I dag blev det: byte och tvätt av handdukar, dammsugning, torkning av golv, dammande, putsning av speglar och glasytor, skurande av toalett och badrum, sopande av asfaltsgången, torkande av utemöbler, skurande av uteplatsen, m.m.


 

När vi var klara så blev det en liten lätt lunch och en fika. Sen så åkte vi iväg med bilen för lite shopping. Först så åkte vi till Bea i Svedmyra. Där köpte jag två nya matlådor till Borzko att ha i lastbilen. Köpte även lite andra smågrejer. Sen så åkte vi till Lidl i Fagersjö. Där köpte vi två plattor med cider. Det är en sort som Jenny tycker om, och de sålde den jättebilligt.  

Sen så åkte vi till OKQ8 och tankade Jimmys bil. Efter det så åkte vi till Willys i Länna. I dag blev det inte så mycket handlat där, bara cirka 600:- kronor gick det på i dag. Efter det så åkte vi hem igen.


 

Satte oss sen på uteplatsen i skuggan under parasollet. Vi tog ut båda våra bärbara datorer och satt och höll på med allt möjligt i dem. Vid femtiden sen så åt vi middag tillsammans. Och vi åt på uteplatsen förstås. Jag åt en pastasallad som jag hade köpt på Willys, och Jimmy åt en pizza från pizzerian Lilla Bas.


 

Efter middagen så flyttade vi in på nedre balkongen med våra datorer. Sen vid halvsjutiden så stack Jimmy iväg med sin bil. Han åkte till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jag bytte ut datorn mot en ny pocketbok: kriminalromanen ”Män som hatar kvinnor” av Stieg Larsson.  

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. För honom blev det middag förstås och sen en dusch. En pratstund hann vi med också. Och sen tittade han på lite sport på teve innan han gick till sängs vid tiotiden, för han ska upp klockan fyra i morgon bitti.


 

Jag varvade datorn med boken resten av kvällen. Först på balkongen, och så småningom så flyttade jag in till kökssoffan.


 

Nu börjar det verkligen blir mörkt ute om kvällarna… Det här kortet är taget strax efter elva, vid vår franska balkong i vardagsrummet.  

---------  

 

Och glöm inte bort Jennys mobil-bloggande från Gotland! Två uppdateringar har hon gjort i dag.

 

---------   


Kommentarer
Postat av: isabelle

Är inte det alkohol i den cidern? :S

2006-07-27 @ 13:07:02
URL: http://ischabelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Isabelle: Jo, det är 2,25 % alkohol i sån cider som man köper i matvaruaffärer. Jenny är ju 16 år, och det är ju egentligen 18-årsgräns på den cidern. Men jag tycker att det är okej att hon dricker sån cider hemma.

2006-07-27 @ 13:23:44
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: isabelle

Okej :)
Mina föräldrar skulle aldrig låta mig dricka cider med alkohol hemma, fast jag skulle vilja. Så jenny har tur ;)

2006-07-27 @ 17:26:31
URL: http://ischabelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Isabelle: Jag tycker att dina föräldrar gör rätt. Jag tycker faktiskt så egentligen så också. Men jag har gjort ett undantag för 2,25%-cider. Och bara när hon är hemma. Ute får hon inte dricka något. Och hon får absolut inte smaka någonting annat hemma.

2006-07-27 @ 17:30:56
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: isabelle

Det låter faktiskt bra det du tillåter. Att bara dricka cider hemma tillsammans med dig lr någon annan. Men nu när hon är på Gotland, då vet du ju inte vad hon dricker och gör..?

2006-07-27 @ 17:33:45
URL: http://ischabelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Isabelle: Nej, det klart att jag inte vet vad hon dricker och vad hon gör. Men jag måste ju lita på henne. Det klart att det kan hända att hon blåser mig... Vad vet jag? Men jag tror faktiskt att hon håller sig till sina Red Bull. Jag vill i alla fall tro det. Och vi har ju telefonkontakt ofta. Det sista jag gör innan jag lägger mig vid ettiden så pratar jag med henne i mobilen. Så jag hör att hon mår bra och att allt är bra.

2006-07-27 @ 18:04:13
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: isabelle

Bra att du litar på henne, och jag tror faktiskt att hon håller sig till sin red bull och kanske någon cider. Det skulle iallafall jag gjort om jag hade en mamma som vågade släppa iväg mig så som du har gjort. Så det måste ju betyda att du litar på henne, och det är nödvändigt. :) Kram

2006-07-27 @ 22:08:37
URL: http://ischabelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Isabelle: Tack för dina ord! :-) Du verkar vara en bra tjej! ;-) *Kram*

2006-07-27 @ 22:11:51
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: isabelle

tack..! :)
Kul att jenny mobilbloggar, så man ser hur det ser ut där nere. ;p
kram

2006-07-27 @ 22:20:59
URL: http://ischabelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Isabelle: Ja, visst är det kul! Jag pratade just nu med henne i mobilen. De har en kanonkväll på stranden. Grillar, eldar brasa, sitter och sjunger, m.m. Jag sa att det vore kul med en mobilblogg till i kväll! ;-)

2006-07-27 @ 22:32:17
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: isabelle

Trevligt :D
Jaa, det vore himlans kul om mobilbloggade mer ikväll, så man får se hur dom har det. Ååh, jag önskar jag också var där nu. :(

2006-07-27 @ 22:36:27
URL: http://ischabelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Isabelle: Jag också! ;-)

2006-07-27 @ 22:39:36
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: isabelle

Nu ska jag kolla på tv, du får ha en fortsatt trevlig kväll. Så kanske vi pratas vid en annan dag. :) kramkram

2006-07-27 @ 22:42:42
URL: http://ischabelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Isabelle: Tack det samma! *Kram*

2006-07-27 @ 22:43:42
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0