Dagens Dagbok - Lördagen den 11 april 2009 - Eftermiddagen + Kvällen.

Höll på och fixade med lite allmänna hushållsbestyr här hemma en stund, och satt även lite vid datorn, till framåt ettiden.


Sen vid ettiden så tog jag med mig en ny bok: "Den inre kretsen" av Mari Jungstedt, och så gick jag ut i solen igen.


Jag gick ner i parken bakom vårt hus, och så satte jag mig på en parkbänk där. Satt sen där i ungefär en och en halv timme och läste och njöt av solen och det underbara vädret. Så himla skönt och varmt, så jag kunde sitta i bara kortärmat.


Sen vid halvtretiden så gick jag till Centrum och till Hemköp, och så handlade jag allting till kvällens påskmiddag. En stor bukett tulpaner till Mamma blev det också.


Gick sen hem till mina föräldrar, och kom dit vid tretiden. Och så fixade jag i ordning allting till kvällens påskmiddag, med lite hjälp av Mamma.


Borzko kom dit vid halvfyratiden, och sen vid halvfemtiden så åt vi vår påskmiddag.


Vi åt kokta ägghalvor med röd och svart kaviar plus räkor på. Rökt skivad lax med creme fraiche med smak av pepparrot och äpple hade vi också. Två sorters sill, vitlökssill och skärgårdssill hade vi, och så klart kokt potatis till. Vi hade också sex sorters blandade kex, och två sorters dessertostar.


Pappa och Borzko drack öl och nubbe. Mamma drack rödvin. Och jag drack Fun Light.


Efter middagen så drack vi kaffe. Och vi åt färska jordgubbar med Carte D'Or vaniljglass till. Choklad hade vi också.


När vi hade dukat undan och diskat efter middagen så gick vi ut allihopa på en liten kvällspromenad. Vi gick ner mot sjön Magelungen och gick först en sväng till höger vid Farsta Gård, och sen så gick vi en sväng åt andra hållet, där jag promenerade på förmiddagen i dag. Ungefär en timme var vi ute och gick, och det var så skönt ute fast det var kväll.


Sen när vi kom tillbaka hem till mina föräldrar så satt vi en stund på balkongen och njöt av den sista solen. Och när den hade försvunnit så gick vi in.


Kortspel blev det sen. Canasta som vanligt förstås. En hel omgång spelade vi, och den vann jag och min Mamma. Sen började vi på en ny omgång, som jag och min Mamma ledde när vi avbröt.


Vid tiotiden sen så gick Borzko och jag hem. Han satte sig då och tittade på fotboll på teve. Och jag satte mig med datorn.


(Nio fotografier från eftermiddagen och kvällen kommer lite senare i ett separat inlägg.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0