"I den innersta kretsen" av Viveca Sten - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "I den innersta kretsen" av Viveca Sten (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Startskottet till Gotland Runt avfyras utanför Sandhamn en solig julidag. En stor Swanbåt ligger längst fram, men plötsligt faller den av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav.


Offret visar sig vara Oscar Juliander, framgångsrik seglare och vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. På ytan en känd och etablerad advokat, men skenet bedrar.


Thomas Andreasson och hans poliskolleger börjar kartlägga Julianders liv, och de förs in i överklassens salonger bland hemligheter och lögner. Med sina juridiska kunskaper ser Nora Linde de dolda sambanden. Samtidigt försöker hon att hålla ihop ett alltmer ansträngt äktenskap.


Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter.


I den innersta kretsen
är den andra fristående delen i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektör Thomas Andreasson och hans barndomsvän juristen Nora Linde. Den första delen, I de lugnaste vatten,har med sin blandning av deckarintrig och levande skildringar av skärgård och vardagsliv blivit en stor framgång. Nästa år ges den ut även i Tyskland och i Danmark.


Viveca Sten är chefsjurist på Posten och har tidigare givit ut flera juridiska fackböcker. Hon bor utanför Stockholm med man och tre barn. Sedan hon var liten har hon tillbringat somrarna på Sandhamn, där hennes släkt har haft hus i flera generationer. Våren 2008 debuterade hon på Forum med I de lugnaste vatten."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läs först det här inlägget om Viveca Stens första bok: "I de lugnaste vatten".

Och sen vill jag bara tillägga att den här boken, Viveca Stens andra bok: "I den innersta kretsen" var precis lika bra!  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Kommentarer
Postat av: saran

http://saratrorhonvet.blogg.se/2009/march/entry-34664688.html

2009-03-31 @ 13:26:13
URL: http://saratrorhonvet.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Saran: Okej...

2009-03-31 @ 16:46:16
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0