Dagens Dagbok - Lördagen den 7 mars 2009 - Kvällen.


Vid sextiden så mötte jag upp med Jimmy, Jenny, Jocke, och två av Jockes kompisar, och så gick vi in i Globen. Vi handlade varsin tröja först. Och lite att äta och dricka medans vi väntade på Metallica. Och så gick vi in och satte oss.


Klockan sju sen så började förbanden. Först var det The Sword som spelade, och sen så var det Machine Head. Dom var väl rätt så bra båda två, Machine Head var det bättre bandet av dom två tycker jag. Men inga direkta favoriter var något av banden för min del.


Och sen vid kvart över nio så gick då äntligen METALLICA på! Det var ju första gången jag såg dom på konsert, och så var det även för Jimmy och Jenny. Jocke däremot har sett dom ett flertal gånger.


Och jag måste ju säga att det var en kanonkonsert! Scenen var i mitten på arenan, så det var ståplatser runtom. Och det innebar ju att alla i Globen såg dom nästan lika bra. Vi hade jättebra platser på åttonde raden, på den "bästa" kortsidan. Så vi såg perfekt! Och hörde givetvis också perfekt.


Häftig lasershow, läcker scendekor med likkistor där strålkastarna satt, cool eldshow, och mycket annat. James Hetfields snack mellan låtarna var bra. Bra urval av låtarna, där nästan alla av mina favoritlåtar var med: "Enter Sandman", "Nothing else matters", "One", "Cyanide", "The day that never comes", "Seek and destroy", "Master of Puppets", och många fler.


Konserten var helt klart en av dom bättre som jag någonsin har varit på. Svårt att jämföra med andra konserter, har ju varit på många bra, bland annat med Iron Maiden, Guns N Roses, Bon Jovi, Queen, Europé, och många fler. Men den här ligger helt klart bland dom bästa konserterna.


Två timmar och en kvart spelade dom, så konserten var slut vid halvtolvtiden. Då gick vi alla mot Gullmarsplan, där vi skiljdes åt. Jenny åkte in mot stan för att gå ut på krogen med några tjejkompisar. Jocke åkte hem till Tumba. Och Jimmy och jag åkte hem till Farsta.


När Jimmy och jag kom hem vid tolvtiden, så hade Borzko nyss kommit hem från sin Mamma. Jag satte mig bara vid datorn en stund, och läste mail och kommentarer (tack förresten för alla grattis-hälsningar!), och sen så gick jag och la mig, helt slut efter den långa dagen och kvällen.


Bilder från Metallica-konserten kommer i ett separat inlägg.


Här är fyra länkar, två till Aftonbladet och två till Expressen, om ni vill läsa mer om konserten.
Aftonbladet - "Genialiskt, Metallica"

Aftonbladet - "Öldränkt, blästrad - och glad som fan"

Expressen - "Kärleken till Metallica är tillbaka"

Expressen - "Här är låtarna Metallica spelade i Globen"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0