"I de lugnaste vatten" av Viveca Sten - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "I de lugnaste vatten" av Viveca Sten (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En man tar en tidig promenad med sin hund. Plötsligt gör han en makaber upptäckt: på stranden har en manskropp, inlindad i ett fisknät och med en repögla om midjan, flutit i land.
   Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen kallas till platsen. Med ett förflutet inom sjöpolisen och sommarskärgårdsbo sedan barnsben har han den perfekta lokalkännedomen.
   Mannen identifieras som en Krister Berggren, anställd på Systembolaget, ungkarl och försvunnen sedan påsken. Ingenting tyder på att ett brott har begåtts och fallet är på väg att avskrivas som en olycka. Då hittas en kvinna brutalt mördad på ett av Sandhamns pensionat. Thomas känner genast igen henne: Kicki Berggren, Kristers kusin, som han talat med tidigare under veckan.
   Nu är det ingen tvekan längre. En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar för varje dag. Det är semestertider och personalstyrkan reducerad, och när Thomas mer erfarna kollega reser bort blir det han som får ansvar för fallet. Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar han sig in i utredningen. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo ...
   Det blir ett svårt arbete. Ledtrådarna är få. Vad hade kusinerna för anknytning till Sandhamn? Vilken är den felande länken? Till sin hjälp får Thomas barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön. Nora brottas även med egna problem. Hon försöker kombinera rollen som småbarnsmamma med ett krävande yrkesliv som bankjurist. Men det är inte det lättaste, särskilt inte som hennes man hellre är ute och seglar än tar del i familjelivet. När Nora får ett erbjudande om en befordran ställs allt på sin spets.


I de lugnaste vatten
är den första boken i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektören Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Det är en roman i Camilla Läckbergs anda, där spänningen kombineras med levande miljöskildringar från Stockholms skärgård och vardagslivets glädjeämnen och bekymmer."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en mycket, mycket bra deckare! Den hade allt det som jag tycker är bra i kriminalromaner. Den var lättläst och oförutsägbar. Den hade mycket bra huvudkaraktärer. Den utspelade sig i Sverige, i en härlig skärgårdsmiljö. 

Den var lika bra som böckerna av Camilla Läckberg, Mari Jungstedt, Åsa Larsson, Anna Jansson, och alla andra bra svenska kvinnliga deckarförfattare. Och som Carin Gerhardsen, vars debutbok "Pepparkakshuset" var lika bra som den här debutboken "I de lugnaste vatten" av Viveca Sten. 

Jag måste nog ta och beställa Viveca Stens andra bok i hennes planerade Sandhamnstriologi. Den andra boken har precis kommit ut, och heter "I den innersta kretsen".

Och till er som gillar svenska deckare skrivna av kvinnliga författere: LÄS DEN HÄR BOKEN! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Kommentarer
Postat av: Junitjej

Denna bok måste jag läsa med andra ord.

2009-03-22 @ 08:04:34
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Bim

---> Junitjej: Ja, det tycker jag absolut att du ska göra! :-)

2009-03-22 @ 09:25:26
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Josefin

Låter som att jag också måste läsa den :)

2009-03-22 @ 12:03:56
Postat av: Bim

---> Josefin: Ja, det tycker jag absolut att du ska göra! :-)

2009-03-22 @ 14:11:03
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0