"Rannsakan" av Michael Hjalmarsson - 2002 - Bok---------    

Recension av boken: "Rannsakan" av Michael Hjalmarsson (2002) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Under hela sin uppväxt lever Michael Hjalmarsson i skräck för sin egen far. En far som sviker sin familj genom upprepade övergrepp, men som utåt sett är respekterad i sin yrkesroll som samhällets väktare.

Tidigt tappar Michael förtroendet för vuxenvärlden. När han sexton år gammal hittar sin mamma död, efter att hon har begått självmord, är det ett fruktansvärt slag för honom. Han placeras nu av socialen i en egen lägenhet, ordineras mängder av psykofarmaka och lämnas ensam med sina hemska minnen. Det enda som håller Michael på fötter är idrotten.

All ledig tid tillbringar han i träningslokalen. Han är duktig i kampsport och blir allt mer våldsfixerad. Omedvetet dras han mot ett liv där våldet är en naturlig del av vardagen. Gränserna suddas mer och mer ut och när också fadern tar livet av sig är sveket fullständigt. I allt snabbare takt varvas lögner med grova våldshandlingar. Michael blir torped i den undre världen. Samtidigt försöker han få familjelivet med sambo och två barn att fungera.

Vändpunkten kommer när Michael grips och häktas för grovt väpnat rån 1998. För första gången får han professionell hjälp och en chans till ett nytt liv.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En lättläst och intressant och bra skriven självbiografi av våldsmissbrukaren Michael Hjalmarsson. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0