"Ingenstans under himlen" av Liselott Willén - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Ingenstans under himlen" av Liselott Willén (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Christian Weber har gjort kometkarriär inom politiken. Med sitt kontroversiella förslag om ett nationellt DNA-register delar han landet. Ett riksdagsbeslut är nära förestående, och som en del av kampanjen lämnar Weber ett salivprov i direktsänd morgonteve.

Ett par dagar efteråt hämtas han av polisen i sitt hem inför ögonen på hustrun Stella. Hans DNA matchar de drygt tio år gamla spåren på en ung flickas döda kropp.

Ett dygn senare är Christian Weber försvunnen.

Det är upptakten till en driven spänningsroman som både fångar ett aktuellt ämne och skildrar människors skyddslöshet när allting runt dem rämnar."


(Kopierat från albertbonniersforlag.se)


---------

Liselott Willén har skrivit fyra romaner, och jag har läst en bok av henne tidigare: "Islekar", som finns recenserad via den här länken.

Hennes fjärde och senaste bok: "Ingenstans under himlen" var en mycket bra bok. Den är väl inte direkt en kriminalroman, utan mer en psykologisk spänningsroman.

Boken var lättläst och svår att lägga ifrån sig. Den var absolut inte förutsägbar, och den handlade om ett mycket intressant och aktuellt ämne: DNA-registrering.

Kan verkligen rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0