"Vredens tid" av Stefan Tegenfalk - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Vredens tid" av Stefan Tegenfalk (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En septembermorgon 2004 frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord – en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats.
"


(Kopierat från massolit.se)


---------

Boken "Vredens tid" är den första boken i en trilogi. Den andra boken i serien, "Nirvanaprojketet", finns redan ute. Och den tredje och avslutande delen kommer ut under 2011.

"Vredens tid" är även Stefan Tegenfalks romandebut. Och en mycket bra sådan tycker jag.

Boken var riktigt spännande. Den hade bra och trovärdiga karaktärer. Dom två poliserna som böckerna handlar om vill man gärna läsa mer om. Och ämnet i boken känns verkligt och aktuellt.

Så jag kan verkligen rekommendera boken. Och jag ska absolut läsa fortsättningen också.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Massolit Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0