Fredagen den 23 februari 2007

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag var det också en idrottsdag, för tredje gången den här veckan. Och den här gången var det fyrornas och femmornas tur. Så cirka etthundrafemtio färre ätande hade vi i dag. Tyvärr så äter de ju rätt så tidigt, så det blev ändå mycket att göra på slutet. Vi serverade kokt korv och potatismos i dag.


 

I dag hade vi verkligen personalbrist. Först så var vår mellanmålsjobbare, som också fungerar som vikare, ledig. Sen så var hon som jobbar i vår grannskola, som hör till oss, sjuk, så vi fick skicka ner en personal dit. Och så var det en av kollegorna som var ledig i ett par timmar mitt på dagen för ett läkarbesök. Och slutligen så var Snurran iväg på ett möte en stund. Så det blev mycket hektiskt stundtals.


 

Jag var i skalen och fixade grönsaker första halvan av dagen. Den andra halvan av dagen så fick jag vara i diskplocken/grovdisken i dag. Allt flöt väl ändå på rätt så bra under dagen, trots personalbristen, men det var väldigt stressigt ibland.


 

Vi var också bort till lärarrummet en stund vid niotiden. Ledningen bjöd på tårta och så avtackades skolans Intendent, som också är vår chef, som ska gå i pension. Rektorn höll ett tal för henne och överlämnade en blomma. Sen så sjöng Intendenten en egenhändigt skriven sång. Musikmagistern kompade henne på gitarr. Det var en otroligt bra text som handlade om skolan och dess personal. Jag blev klart imponerad, det var det bästa som jag har hört i den vägen. Och jag blev otroligt rörd, så tårarna rann i floder.


 

Annars så har jag nog mest varit tyst och tråkig på jobbet i dag. Jag har även i dag känt mig så ledsen och deppad. (Läs Dagens Dagbok från torsdag och onsdag.) Jag har så svårt att tänka på någonting annat än bilen, pengarna, försäkringen, mitt fel, och Jimmy. I morgon kväll så ska jag ju egentligen åka en 24-timmarskryssning till Åbo med tre jobbarkompisar. Men jag sa till dem i dag, att jag nog förmodligen inte åker med. Jag känner att jag inte orkar med det när jag mår så här, om jag inte mår bättre i morgon bitti. Jag ska höra av mig till dem i morgon, men antagligen så får de åka utan mig.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll som vanligt på här på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt. Varvade med datorstunder också. Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Då satt hon vid datorn, och så gjorde hon sig i ordning inför kvällen.


 

Vid halvsextiden så åkte Jenny och jag iväg med bilen. Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min Mamma och Pappa. Och sen så åkte vi till Solberga där min syster Anette bor, för att fira hennes son Mathias som precis har fyllt 17 år. Jimmy jobbade mellan tio och sju i dag, så han kom dit direkt efter jobbet vid halvåttatiden. Borzko jobbade sent i dag, så han kom inte dit, utan åkte hem efter jobbet och tog det lugnt bara.


 

Vi som var där var: jag, Jenny, Jimmy, Mamma, Pappa, Anette, Mathias, Patrik, Maria, Kenneth, Thomas, Ove, Atti, och Arne. Vi åt en massa gott, bland annat ost, kex, dipp, grönsaker, snacks, med mera. Efter det så blev det kaffe och tårta. Pratade, och hade det allmänt trevligt.


 

Vid elvatiden så åkte vi hemåt. Först så släppte vi av Jenny vid Älvsjö Station. Hon skulle åka in till stan, möta upp med sina tjejkompisar, och gå på fest. Sen så ska hon komma hem med sista tunnelbanan som kommer klockan kvart i tre, och då går jag upp för att möta henne. Vi släppte sen av Mamma och Pappa i Örby, och sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta. Stannade till på Statoil i Sköndal och köpte lite chips och godis med oss hem.


 
Kom hem vid halvtolvtiden. Borzko var vaken och satt i vardagsrummet och tittade på teve. Jimmy satte sig på sitt rum framför datorn och spelade WOW. Jag satte mig med min dator vid köksbordet.  

Kommentarer
Postat av: Marielle

Det är viktigt att tänka possetivt. Det är bara en bil. Din son är så mycket mer värd en hundra tusen bilar. Det är bara en bil, det kunde ha varit mycket värre! Hoppas det går bra med försäkringen endå!

2007-02-24 @ 01:10:09
Postat av: flitig hemlig läsare

Jag tycker absolut att du ska åka på kryssning med dina kollegor, huvudsaken är att din son mår bra och inte är skadad.
lycka till
*Kramisar*

2007-02-24 @ 09:21:58
Postat av: Snurran

Som jag har sagt till dig förut kära vän, jag tycker det är trist att du inte kommer med för jag gillr ditt sällskap, men jag förstår om du inte känner för det när du nu är så deppad, det är inte roligt att försöka hålla skenet uppe och låtsas som ingenting..Hoppas deppet försvinner snart så vi får DIG tillbaka! *kram!*

2007-02-24 @ 10:14:25
Postat av: Bim

---> Marielle: Du har så rätt i det du skriver. Självklart ska man försöka att tänka positivt. Och självklart så är min underbara son värd mer än miljoner bilar. Jag vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt. Men ibland måste man också få unna sig att vara ledsen och att få deppa lite.

2007-02-24 @ 11:02:07
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Flitig hemlig läsare: Visst är huvudsaken att Jimmy mår bra och inte blev skadad. Men jag har faktiskt valt nu att stanna hemma från kryssningen.

2007-02-24 @ 11:02:58
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Snurran: Tack för din jättegulliga kommentar! Och tack för ditt jättegulliga e-mail förut också! Nu vet jag i alla fall att du är en riktig och sann vän! *Kram*

2007-02-24 @ 11:04:08
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

Synd att du inte åker med på kryssningen :(..
vilka från ditt jobb ska åka på den?

2007-02-24 @ 11:32:53
Postat av: Bim

---> Anonym: Snurran och två till.

2007-02-24 @ 11:34:17
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

ska monica med? eran chef kanske?:P;D

2007-02-24 @ 11:50:50
Postat av: Bim

---> Anonym: Ibland vet jag inte om alla tycker det är okej att jag skriver om dem här i bloggen... Det är ju inte säkert att andra vill att alla som läser här vet allt om dem... Men, okej då! Det är Snurran, Monica, och Mita som ska åka! ;-)

2007-02-24 @ 11:52:42
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

Men tänk såhär.. om du får sätta in bilder på dina kollegor så borde de ju inte ha så mycket emot att du skriver om dem..eller?

2007-02-24 @ 12:02:51
Postat av: Bim

Jo, i och för sig... Men ett fotografi är ju en sak... Och att ALLA vet exakt vad det gör, det är ju faktiskt en helt annan sak...

2007-02-24 @ 12:10:27
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

Jojo.. men så länge ingen klagar så är det väl helt okej eller? För det är väl ingen som har sagt att du inte får skriva om den och den..och vad den gör osv..?

2007-02-24 @ 12:13:37
Postat av: Bim

---> Anonym: Nej, men jag är rädd att få kritik och att lämna ut folk som inte vill det...

2007-02-24 @ 12:15:54
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

Okej.. Men läser ALLA på ditt jobb din blogg. Eller Alla som skulle med på kryssningen Snurran, Monica eller Mita?

2007-02-24 @ 12:24:43
Postat av: Bim

---> Anonym: Nej, alla på mitt jobb läser inte min blogg. Snurran läser varje dag. Monica tror jag läser nästan varje dag. Mita läser bara någon gång i bland. Och ingen mer läser bland oss mattanter tror jag. Men sen finns det ju annan personal på skolan som läser, det vet jag.

2007-02-24 @ 12:36:06
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Jag tycker inte det gör så mycket att Bim skriver om mig, men jag stör mig på att en anonym person vill veta så hemskt mycket om mig och mina arbetskamrater. Visserligen är det fritt forum detta, men är man så frågvis som anonym är så verkar det ju vara någon som känner oss rätt väl...

2007-02-24 @ 13:13:46
Postat av: Snurran

Förlåt Bim, att jag använder din blogg på ovanstående sätt..jag kunde bara inte låta bli

2007-02-24 @ 13:14:48
Postat av: Bim

---> Snurran: Jag håller med dig... Tänkte också att den Anonyme är nog någon som känner (till) oss på något sätt...

2007-02-24 @ 15:36:47
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Snurran: Det gör inget. Det är helt okej för mig.

2007-02-24 @ 15:37:29
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

HahaHaHaHaH men vad spelar det för roll om den anonyma känner er eller inte?

2007-02-24 @ 17:40:02
Postat av: Bim

---> Anonym: Nej, det spelar väl egentligen ingen roll alls. Tycker bara att det är lite tråkigt och synd att man inte vågar stå för vem man är.

2007-02-24 @ 17:46:41
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Snurran till Anonym -> Jag tycker bara att om du nu känner oss så kan du väl fråga oss rakt ut vad vi har för oss om du undrar..?

2007-02-25 @ 21:29:15
Postat av: Bim

---> Snurran: ;-)

2007-02-26 @ 17:44:51
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0