Keso +fiber

image117

I dag har jag testat en ny produkt: "Keso +fiber". Jag fick erbjudande om att testa den och att, om jag ville, recensera den här i bloggen. Och det ville jag förstås.

 

Jag älskar all Keso, utom att äta naturell Keso. Alla smaksatta Keso som finns tycker jag är jättegoda. Men oftast så köper jag naturell Mini-Keso och så smaksätter jag den själv. Oftast så smaksätter jag den så som jag har beskrivit här i länken.

 

Den här Keson tyckte jag inte var speciellt god att äta naturell. Men det tycker jag ju, som sagt var, inte om de vanliga naturella heller. Men med lite kryddor så blev den god. Och nästa gång som jag ska göra i ordning Keso med mitt recept, så ska jag köpa den här Keson med fibrer och testa hur det blir då.

 

Så jag kan rekommendera er att testa den.

 

Jag kopierar här nedan in information från Arla:

 

-------------

 

Nyheten KESO + fiber håller magen i gång


Arla lanserar ett nytt KESO-sortiment - KESO +. KESO + fiber är en god cottage cheese som passar utmärkt till det grillade köttet eller den lätta sommarlunchen.

KESO är sedan tidigare starkt förknippad med hälsa och den nya produkten, som har förstärkts med kostfibrerna linfrö, äppelfiber och inulin gör kopplingen ännu tydligare. Kostfiber ger en bättre mättnadskänsla och håller igång magen. Inulin är dessutom bra för magens bakterieflora och sänker kolesterolvärdet.

KESO har funnits på den svenska marknaden sedan 1958 och är starkt förknippad med hälsa. Nu lanserar Arla ett helt nytt KESO-sortiment, KESO + . Först ut är KESO + fiber som är en cottage cheese-produkt som förstärkts med linfrö, äpplefiber och inulin. Det finns idag en ökad efterfrågan på hälsosamma livsmedel som innehåller fiber. Och genom att tillsätta fiber i KESO ökar mättnadskänslan samtidigt som magen får arbeta.

De flesta svenskar äter enligt såväl Livsmedelsverket som Folkhälsoinstitutet för lite kostfiber. Rekommendationen är att få i sig mellan 25 och 35 gram kostfiber om dagen.

Arlas KESO + fiber innehåller två sorters fiber, lösliga och icke lösliga. Linfrö och äppelfiber är icke lösliga fibrer som bidrar till den ökade mättnadskänslan genom att fylla ut magen. Inulinet, som är den lösliga fibern, gör att de goda bakterierna trivs och att de dåliga bakterierna får svårare att överleva.

Inulinet i KESO + fiber kommer från cikoriarot. Cikoria är en flerårig örtväxt som använts som medicinalväxt och rekommenderades redan på 1700-talet av Carl von Linné. Inulin fungerar som prebiotika, vilket betyder att det används som näring för hälsosamma tarmbakterier. Det gör att risken för tarminfektioner minskar och det tycks också vara så att inulinet sänker kolesterolvärdet och förbättrar blodsockerkontrollen hos diabetiker.

KESO + fiber har en låg fetthalt, 1,5 procent. Produkten är nyckelhålsmärkt eftersom den förutom låg fetthalt även har låg salthalt (0,75 procent). Smaken är naturell och gjord för att passa både som tillbehör och som pålägg. KESO + fiber fungerar utmärkt på exempelvis knäckebröd och smörgåsar eller i sallader, röror, fyllningar, desserter samt till frukt och bär.


Kommentarer
Postat av: Snurran

Spännande med en ny sort, fast jag måste erkänna att jag inte är jätteförtjust Keso överhuvudtaget - möjligen med rödlök i ;-)

2007-05-02 @ 20:03:04
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, jag ska i alla fall testa denna med fibrer i, nästa gång jag gör egen med rödlök i! :-)

2007-05-02 @ 20:05:07
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Ja det är ju bra med fiber!

2007-05-02 @ 21:18:47
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, magen gillar ju det i alla fall! ;-D

2007-05-02 @ 21:22:39
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jessica

Den är sååå slemmig av alla linfrön och smakar inte alls kul, usch!

2007-06-20 @ 22:57:01
URL: http://sessan.squarespace.com/
Postat av: Bim

---> Jessica: Ingen favorit hos dig då alltså!? ;-D

2007-06-20 @ 23:08:48
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0