"Tyskungen" av Camilla Läckberg

image506

---------    

Recension av boken: "Tyskungen" av Camilla Läckberg. (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)
  

---------    

"Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka. 

Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen. 

Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?" 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 
Det här är ju Camilla Läckbergs femte bok. Hon har ju tidigare skrivit: "Isprinsessan", "Predikanten", "Stenhuggaren", "Olycksfågeln", och nu då alltså: "Tyskungen". (Hennes sjätte bok kommer för övrigt att heta: "Sjöjungfrun".)  


Jag gillar verkligen Camilla Läckbergs kriminalromaner. Och jag tycker faktiskt att för varje bok så har de blivit bättre och bättre. För er som inte har läst hennes böcker så kan jag verkligen rekommendera dem allihopa. Jag gillar dem i alla fall jättemycket! ///Bim.

 
---------    

Betyg: 4,5 av 5.  

---------  

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hejsan! Undrar en sak, både du och din dotter har jättefina personliga bloggar. Betalar ni extra för detta? Eller hur går det till för att få en egen personlig design på en blogg. Ha en bra dag!

2007-05-01 @ 13:15:32
Postat av: Bim

---> Anonym: Hej. Vi har PRO-medlemsskap, och det har man för att slippa reklamen i bloggen. Jag tror inte att det har någonting med att man kan fixa i ordning sin design. Det ska man kunna göra även i gratis-abonnemanget. Ha en bra dag du också.

2007-05-01 @ 13:18:00
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Gunilla

Har oxå läst hennes fyra första och ser fram emot Tyskungen! Vi har lite samma boksmak du och jag! *kram*

2007-05-01 @ 13:26:02
Postat av: Bim

---> Gunilla: Ja, den här var bäst hittills! Men det har jag tyckt om alla varje gång! Det bådar gott inför framtiden! ;-) *Kram*

2007-05-01 @ 13:27:20
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jenny

Gillar dem också. Ska läsa Tyskungen, hade tänkt vänta tills den kommer i pocket men det går nog inte att hålla sig så länge:)

2007-05-01 @ 13:29:42
URL: http://jennysblogg.blogg.se
Postat av: Bim

---> Jenny: Nej, jag skulle aldrig ha kunnat hålla mig ända tills den kommer i pocket! Även om det blir lite dyrare så här. Men det kan det väl vara värt! :-)

2007-05-01 @ 13:31:28
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Emma

Jag tänkte bara fråga vad du lyssnar på för typ av musik? jag har aldrig riktigt uppfattat de;)
Bra blogg föresten, jag läser den hela tiden men kommenterar nästan aldrig, fast det ska jag ändra på :P

2007-05-01 @ 13:35:00
Postat av: Bim

---> Emma: Hej. Tack för berömmet om bloggen! Kul att du läser den och gillar den. Självklart så gör man ju som man vill med kommentarer, men det är ju alltid roligt att få några ibland! ;-)

Jag gillar många typer av musik. Egentligen så är det nästan enklare att skriva vad jag INTE gillar! Jag gillar INTE: klassiskt, opera, dansbandsmusik, femtiotalsrock, jazz, Elvis, m.m.

Däremot så gillar jag: hårdrock, rock, pop, techno, dancemusic, clubmusic, svensk musik, rap/hiphop, m.m.

Tycker att det är roligast att lyssna på många olika sorters musik. Beroende på vad man gör, och vilket humör man är på. Här hemma så blir det ju ofta så att jag lyssnar på det som Jimmy och Jenny för tillfället spelar. Men när jag är ensam så kan jag ju välja själv.

2007-05-01 @ 13:41:14
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Om du kommer ihåg det så får du gärna få ta med nr.3 av Camillas böcker till jobbet i morgon..? Jag är ju klar med Svinalängorna nu. ;-) *kram*

2007-05-01 @ 16:45:41
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Jag springer upp och hämtar den direkt! Och lägger i den i påsen med arbetskläderna! Så den helt säkert kommer med! :-D

2007-05-01 @ 16:47:54
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Tack!

2007-05-01 @ 21:39:48
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Varsågod! ;-D

2007-05-01 @ 21:40:40
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Amanda

Ja, jag älskar också Läckbergs böcker, men har än så länge bara läst Isprinsessan och Predikanten, och älskade dom båda! :D Och nu ser jag fram emot att börja på Stenhuggaren!

2007-05-27 @ 17:05:07
Postat av: Bim

---> Amanda: Ja, då har du tre underbara böcker att se fram emot! Stenhuggaren, Olycksfågeln, och Tyskungen! :-D

2007-05-27 @ 17:20:13
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0