Lite information till alla läsare.

Blogg.se byter bloggplattform.

Under den senaste tiden har vi på blogg.se jobbat med att bygga ett helt nytt bloggsystem - något vi nu kommer att lansera. Vi har under en lång tid haft en enorm tillväxt på både bloggläsare och bloggskribenter, något vi givetvis uppskattar (men som tyvärr fått våra servrar och vårt system att knäa av belastningen, framför allt kvällstid).

fredag natt (natten till den 29:e mars) - se nedan - denna vecka kommer vi att byta ut programvara samt en del servrar/datorer. När vi bytt till nya systemet kommer du att kunna blogga som vanligt och vi kommer att kunna bygga ut med flera nya funktioner.


Vad innebär detta för dig som bloggare hos oss?

Vårt fokus med den nya versionen har varit stabilitet, dvs att det skall fungera bättre att blogga alla tider på dygnet - något vi hoppas tydligt kommer att märkas efter bytet - men vi har även förberett för en hel del nya funktioner och förbättringar.

Dessa förbättringar kommer till stor del från de kommentarer vi mottagit från alla er användare. Vi uppskattar all feedback vi får och hoppas att ni fortsätter ge oss synpunkter på hur vi kan förbättra tjänsten.


Hur kommer flytten till nya systemet genomföras?

Vi har av säkerhetsskäl valt att göra en s.k. "offline"-flytt som du själv initierar genom att (som vanligt) logga in på vår tjänst. Bloggsystemet kommer inledningsvis att vara avstängt i ca 6 timmar för backup och flytt till nya databasservrar. Bloggarna kommer att kunna läsas som vanligt men kommentarer kommer att vara avstängda ända tills du har flyttat ditt bloggkonto och dina bloggar.

När vi släpper på trafik till bloggadmin igen kommer du att mötas av ett meddelande där du måste bekräftat din flytt. Du får sedan ett mail när flytten av ditt bloggkonto är genomförd. Detta kan ta allt från en minut till en timme beroende på hur många som initierar flytt samtidigt. När du fått flyttmeddelandet skall du kunna logga in på vår tjänst igen.


Vi kommer kontinuerligt uppdatera info.blogg.se med information kring plattformsbytet.

Viktigt: Kontrollera så att du har en fungerade mailadress knuten till inloggningen på ditt bloggkonto annars kommer du inte att få något bekräftelsemalil på flytten. Du kan ändra mailadress för inloggning i funktionen på: Startsidan>Användarinställningar.

Uppdatering: Vi har valt att flytta bytet till imorgon kväll av den enkla anledningen att vi har mindre trafik då. Vi kommer alltså att ta ner tjänsten på natten till lördag (den 29:e mars).
/Blogg.se-teamet

2008-mar-25 @ 13:23


Kommentarer
Postat av: Junitjej

Trist att bloggplattsformen flyttades fram. Jag var nyfiken nu på morgonen hur det skulle bli.

2008-03-29 @ 06:49:39
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Bim

---> Junitjej: Det spelar väl ingen roll vilken natt det blev tycker jag. Vi får väl se i morgon bitti istället.

2008-03-29 @ 08:36:15
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0