"Judaskyssen" (Judaskysset) av Anna Grue - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Judaskyssen" (Judaskysset) av Anna Grue (2010) (Genre: Dansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman.)

---------


"Innerst inne anade konstläraren Ursula Olesen hela tiden att det var för bra för att vara sant: den snygge Jakob kunde omöjligt hysa äkta känslor för henne. Men efter ett halvår i lyckorus vågade hon börja tro på kärleken. De tillbringade natt som dag tillsammans och målade upp storslagna planer för sin gemensamma framtid.

Så en dag var Jakob borta. Spårlöst försvunnen. Hennes bankkonton var tömda. I ren förtvivlan försöker Ursula ta sitt liv. Men verkligheten tvingar henne tillbaka, nu krävs handlingskraft. En medelålders kvinna vill dock kontakta polisen och anmäla en solochvårare, det känns förödmjukande, för naivt. I stället kontaktar Ursula en elevs pappa, Dan Sommerdahl, med hans hjälp vill hon spåra Jakob och få tillbaka det han stulit. Diskret.

Vem är egentligen Jakob Heurlin? Kvinnor över hela landet vittnar om samma sak, en ung man som har lyckats lura av dem enorma summor. Hur finner han sina offer och vad är det som driver honom? Dan Sommerdahl förstår att den till synes banala historien har många mörka sidor och det är inte helt ofarligt att jobba sig in mot dess kärna. . .
"

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Det här tror jag faktiskt var den första danska bok som jag har läst. Jag kommer inte ihåg just nu i alla fall att jag har läst någon dansk roman förut.

Men jag gör det gärna igen, läser danska romaner alltså, och gärna en bok till av Anna Grue. För det här var en riktigt bra kriminalroman.

Den var lite annorlunda, handlade om en sol-och-vårare, och om en ofrivillig privatdetektiv.

Boken var lättläst, fängslande, spännande, och välskriven. Och jag kan helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Piratförlaget.

Här har jag
skrivit om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0