"När vi försvann" (The Year We Disappeared) av Cylin Busby & John Busby - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "När vi försvann" (The Year We Disappeared) av Cylin Busby & John Busby (2009) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Romaner / Ungdomsböcker /Memoarer/Biografier/Dokumentärer.)

---------


"När Cylin Busby var nio år var en efterhängsen grannflicka hennes största bekymmer. Men plötsligt förändrades allt. När vi försvann är en sann berättelse om en familj och det brutala brott som kom att förändra deras liv för alltid.

John Busby arbetade 1979 som polis i Cape Cod. En kväll när han var på väg till sitt arbete körde någon upp vid sidan om hans bil och sköt mot vindrutan. John träffades i huvudet och fick livshotande skador. Och över en natt förändrades allt. Från att ha varit som vilken familj som helst, behövde de plötsligt polisbevakning dygnet runt. Eftersom gärningsmannen fortfarande var på fri fot, fanns det bara en sak att göra för att skydda familjen: lämna allt och gå under jorden.

När vi försvann är en självbiografisk berättelse. John och Cylin har skrivit vartannat kapitel, och som läsare får man se händelserna ur bådas perspektiv. John berättar om sin smärta och frustration, och Cylin berättar om hur skrämmande och förvirrande det var, året när de försvann.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken är rankad som en ungdomsbok, men jag tycker nog att den lika gärna kunde ha kategoriserats som en vuxenbok.

Den är skriven av en pappa och en dotter, vartannat kapitel var, om hur dom uppfattade året efter att pappan, som var polis, blev skjuten.

Den var mycket bra skriven, gripande och intressant. Och jag kan varmt rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Rabén & Sjögren.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0