"The Mist"

         


" The Mist " - 2008.

"David Drayton och hans unge son Billy ingår i en stor grupp livrädda människor som blir fångade i ett snabbköp efter att en märklig och utomjordiskt tät dimma dragit in över den lilla staden. David är den förste som inser att dimman döljer något - något dödligt som smyger omkring och vakar över dem, något skräckinjagande och omänskligt. Deras överlevnad är helt beroende av viljan att samarbeta - men är det möjligt, sett till den mänskliga naturen? Allt eftersom får förnuftet stiga åt sidan till förmån för fruktan och David börjar undra vad som skrämmer honom mest - varelserna utanför eller människorna vid hans sida?"

(Kopierat från LoveFilm)

(Länk också till MovieZine)

"The Mist" är en skräckfilm/thriller gjord av Frank Darabont baserad på en novell av Stephen King.

Frank Darabont har också gjort filmerna "The Shawshank Redemption" (Nyckeln till Frihet) och "The Green Mile" (Den Gröna Milen) som också baseras på böcker av min absoluta favoritförfattare Stephen King.

Dom två ovannämnda filmerna är ju några av dom bästa filmer som jag har sett, speciellt den förstnämnda. Den här, "The Mist", kanske inte var riktigt lika bra, men också klart bra.

"The Mist" är ju en skräckfilm, men kanske ändå mer en thriller, och också ett drama. Visst var den otäck, men ändå inte kanske så läskig som jag trodde den skulle vara. Men den var väldigt, väldigt bra, och kanske framförallt slutet...

Se den! Och skriv sen i mina kommentarer vad ni tyckte!

Betyg: 4 av 5.

Kommentarer
Postat av: Akå

Ja, den var bra. Men jag blev lite knäckt av slutet!

2008-07-19 @ 15:39:07
Postat av: Bim

---> Akå: Ja, jag håller med dig. Det var ju faktiskt ett helt fruktansvärt slut. Och så slutade ju inte alls boken! :-/

2008-07-28 @ 00:08:17
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0