"Snälla mamma.... sluta dricka" av Britta Berggren Ericsson.---------    

Recension av boken: "Snälla mamma.... sluta dricka" av Britta Berggren Ericsson. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Självbiografier/Memoarer / Dokumentärer.)  

---------   


" "Starkt, gripande och väldigt självutlämnande" mama 

"Snälla mamma ... sluta dricka". Lappen hittar Britta Berggren Ericson i garderoben ovanpå en gömd halvtom trelitersbox med vin. Två enkla meningar skrivna av den 15-årige sonen. De träffar allra djupast i hennes inre och ändå kan hon inte sluta dricka.

Starkt, gripande och oerhört självutlämnande berättar författaren hur det är att leva med alkoholen som ständig följeslagare. Hur suget efter alkohol gjorde att hon alltid valde flaskan framför barn, familj och vänner. Den som är alkoholist kommer att känna igen sig. Den som inte är det kommer förhoppningsvis att förstå något av vad det innebär.

Britta Berggren Ericson har arbetat som journalist på Sveriges Television, på TT:s radioredaktion och på flera tidningar. Idag kallar hon sig tillfrisknande alkoholist och poängterar därmed att en alkoholist aldrig går säker för återfall.

I boken medverkar också alkoholläkaren Lars Söderling som på ett lättförståeligt sätt förklarar sjukdomen alkoholism och varför det är så svårt att sluta dricka.

"Boken är klart läsvärd. Den är öppen, rak och genom sina korta dagboksliknande kapitel även lättläst." Norra Västerbottens Tidning "


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag gillar ju dokumentära böcker. Men det ständiga problemet är ju att dom oftast inte är så bra skrivna trots att det är om ett intressant och gripade ämne. Den här boken var väl i och för sig rätt så bra skriven tycker jag. Men den grep ändå inte tag i mig så mycket som jag trodde att den skulle göra, och jag tyckte att den var lite hoppig fram och tillbaka i tiden och handlingen. Lite väl flyktig ibland också. Fast den var ändå helt okej, lite väl tunn och lite väl lättläst kanske. Men värd sitt pris i pocket.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0