Turkiet - Söndagen den 20 juli 2008 (Dag två)

Mobilen larmade klockan sju, för vi ville äta frukost direkt när dom öppnade klockan halvåtta. Cirka fyra timmars sömn hade dom övriga tre hunnit med, själv så sov jag väldigt dåligt, och sov nog bara ungefär två timmar.


Klockan halvåtta så möttes vi fyra nere vid frukostbuffén. Och sen så satt vi lite drygt en halvtimme och åt av allt det goda som fanns.


När vi var klara så gick vi snabbt upp på rummet, och sen så gick vi ner för det första doppet i havet. Vårt hotell ligger precis vid stranden. Det tar typ en minut att gå till vattnet. Vi badade en liten stund, och underbart var det, men sen så gick vi till hotellet igen.


Vi bytte om, och så gav vi oss iväg ut på stan. Vi gick och tittade lite i affärer, och kollade runt lite i omgivningen. En fika och en glass på en McDonalds blev det också. Och sen så småningom så gav vi oss iväg till det hotellet där Fritidsresor skulle hålla sitt informationsmöte.


Vi satt och lyssnade på informationen, och så bokade vi två utflykter. Hamam (turkiskt bad) till samma dag, och Rafting (forspaddling) till onsdagen.


Hamam kostade 250:- kronor per person, och Raftingen kostade 450:- kronor per person.


Sen så gick vi direkt bort till det Hamam som vi hade bokat till. Och så gjorde vi det turkiska badet. Vi hade gjort det två gånger tidigare, både när vi var i Side och när vi var i Marmaris. Och det var lika underbart den här gången. Först torrbastu, sen ångbastu, sen nån annan sorts bastu, sen skrubbning av hela kroppen, sen skumtvättning av hela kroppen, lermask i ansiktet, och sen slutligen en underbar oljemassage.


När vi var klara på Hamam så gick vi hemåt mot vårt hotell igen. Vi stannade på vägen vid en liten mysig restaurang nära stranden och åt en sen lunch vid halvtretiden. Jag åt en underbart god sallad med bland annat ruccola, valnötter och stekta champinjoner.


Sen så gick vi hem till hotellet, och så var det dags för det första doppet i poolen. Vi badade och så låg vi där en stund och njöt.


Så småningom så gick vi upp på våra rum och duschade och gjorde oss i ordning. Och sen så gick vi ut på stan igen. Vi gick långt bort över udden och mot den andra stranden. Gick runt lite och tittade både på omgivningarna och i affärer. Och så småningom så gick vi tillbaka hemåt igen.


Gick sen och åt middag vid sjutiden. Det blev på en liten restaurang precis vid vårt hotell, och precis vid stranden. För mig blev det en sallad även den här gången, men nu blev det en med massor av fårost. Glass till efterrätt blev det också.


Efter middagen så gick vi återigen ut på stan och gick runt och tittade lite. Sen vid tiotiden så var vi alla trötta både i fötterna, benen och huvudet. Sömnbristen började att kännas också. Så vi gick upp på våra rum för att ta det lite lugnt, och komma i säng tidigt.


Jag satte mig först med datorn (utan internet) och skrev dagbok. Och sen så läste jag i min bok. Vid halvtolvtiden sen så släckte vi lamporna och sa god natt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0