"Jordens väktare" av Dan Buthler & Dag Öhrlund - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Jordens väktare" av Dan Buthler & Dag Öhrlund (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman) 

---------


"

Det stinker av frän rök och bensin. Han hör ljudet från en rasande brand och människor som skriker.

Han anstränger sig för att komma ihåg var han är, och varför? Långsamt kommer delar av minnet tillbaka i fragment. Ukraina. Konvoj. Utrikesministern.
Så kommer smärtan. Först dämpad av det märkliga tillstånd hans hjärna befinner sig i, men snabbt ökande när han mödosamt stödjer sig på armbågarna, försöker sätta sig upp.

Långsamt låter han blicken glida från höger till vänster. Tre bilar måste ha varit inblandade i en våldsam kollision. Han ser kroppar som ligger helt stilla på vägbanan. Några av dem är inte hela längre.
Smärtan hugger tag igen, sliter och skär. Varför sticker den där blänkande metallbiten ut ur magen och varför i en så märklig vinkel?
Han öppnar munnen för att ropa men inte ett ljud kommer över hans läppar.


När USA:s utrikesminister mördas vid ett statsbesök i Ukraina får Nicholas Shy i uppdrag att leda jakten på de skyldiga. Ingen tar på sig ansvaret och snart sker fler terrorattentat över hela världen − kasinon, gasledningar och kemiska fabriker sprängs, tåg fulla av människor kraschar, flygplan exploderar och elnät saboteras. En vansinnig jakt mot klockan inleds.
När terroristerna skickar sina krav till CNN, där Shys svenska flickvän Jessica Björk jobbar, sprider paniken sig över världen. Deras förhållande blir alltmer ansträngt när de försöker hålla isär yrkesroller och privatliv samtidigt som Jessica brottas med en mörk hemlighet.

Efter en rad kriminalromaner om polisen Jacob Colt kommer nu duon Buthler & Öhrlund med en spänningsroman som har hela världen som scen."


(Kopierat från bbb.se)


--------- 

Jag har läst alla Buthler & Öhrlunds tidigare böcker. Fem böcker om polisen Jacob Colt och hans kollegor har det utkommit hittills. Alla fem var mycket bra, och fick en fyra i betyg av mig. Här är en länk till min recension av bok nummer fem, där det också finns länkar till dom tidigare böckerna.

Buthler & Öhrlunds sjätte bok handlar inte om Jacob Colt & Co, och om Sverige. Utan det här är, som det står om boken på förlagets hemsida, "en spänningsroman som har hela världen som scen".

"Jordens väktare" är en tjock bok med 666 sidor, men ändå mycket lättläst. Den handlar om ett väldigt aktuellt ämne: terrorattentat. Välskriven, intressant, bra, och tankeväckande, är ord jag vill säga om boken.

Kan helt klart rekommendera den här boken, och även författarparet Buthler & Öhrlunds tidigare utgivning. 

(Britt-Marie "Bim" Kullin) 

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0