"Grannen" av Dan Buthler & Dag Öhrlund - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Grannen" av Dan Buthler & Dag Öhrlund (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Stureplansprofilen Hans Ecker, dömd till över 10 års fängelse, sitter i en fångtransport på väg att flyttas från Kumla till en annan anstalt. Man kan föreställa sig Eckers glädje när han, helt oväntat, blir fritagen. Men snart blir han rädd, riktigt rädd. För den som kallblodigt sköt fångvaktarna var psykopaten Christopher Silfverbielke kompanjonen som Ecker trodde sig ha haft ihjäl för ett drygt år sedan.

Det började så bra. Det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silfverbielke gjorde storverk tillsammans och flydde utomlands. Hårt arbete, tufft liv, riktigt mycket pengar och brudar. Ecker gjorde sitt livs största misstag när han bara trodde att Silfverbielke verkligen dog, där nere i Medelhavet, i stället för att vara säker på sin sak. Han och hans gravida flickvän Veronica tog sig hem till Sverige, men blev gripna direkt på flygplatsen och Ecker hamnade snart i fängelse.

Nu har Silfverbielke fritagit Ecker, men vilka planer har psykopaten egentligen för honom, hans flickvän Veronica och deras son? Det enda som är säkert är att Silfverbielke saknar alla spärrar. Och att han kommit tillbaka till Sverige för att ta en fruktansvärd hämnd på dem han anser skadat honom. Han köper ett hus och från den dagen blir inte heller livet i det tidigare så lugna villaområdet, sig likt.

Kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT-experten Linda Schecker, tror först att Silverbielke är död och begraven, men snart är jakten åter i full gång. Farligare och obehagligare än någonsin.

Grannen är den garanterat mest hänsynslösa och blodiga boken från författarduon Buthler & Öhrlund. De har gjort succé hos den svenska deckarpubliken med sina tidigare böcker Mord.net, 2007, En nästan vanlig man, 2008, och Förlåt min vrede, 2009. Läs Grannen, och du blir lika rädd som Ecker.

Läs mer om författarna och deras böcker på www.buthlerohrlund.se
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Det här är den fjärde boken av Buthler & Öhrlund. Jag har läst dom tre tidigare, och tyckte mycket om dom alla. (Här är en länk till den tredje boken, och där finns också länkar till dom två tidigare.)

Den här fjärde boken var precis lika bra som dom tidigare. Jag gillar verkligen deras sätt att skriva. Men böckerna är verkligen ingenting för känsliga och pryda läsare. För dom innehåller mycket våld och mycket sex.

Men jag är ju varken känslig eller pryd! Så jag gillar verkligen böckerna. Karaktärerna är mycket bra, och storyn likaså. Ser fram emot fler böcker i serien!

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Voltaire Publishing.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------   Kommentarer
Postat av: Hannes

Borde detta inte varit den tredje boken och inte den fjärde? Händelserna i boken infaller mellan En nästan vanlig man och Förlåt min vrede. Ser inte någon poäng med den brutna kronologin. Undrar varför...

2010-07-22 @ 18:03:01
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Hannes: Ja, det där har jag också tänkt på! Men dom har ju haft olika bokförlag på dom olika böckerna.. Så undrar om det kan ha varit nån konflikt eller nåt, så att böckerna har kommit ut i fel ordning?

2010-07-22 @ 19:33:12
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0